fbpx
spot_img

Novak je gospodar kalendara, pravi osećaj čini ga nepobedivim

Aleks Koreča, bivši broj dva svetskog tenisa, smatra da je Novak Đoković najveći favorit za dve velike titule do kraja sezone.

On smatra da prvi reket sveta ima velike izglede da osvoji pehare na Mastersu u Parizu i ATP Tur finalu u Torinu.

Novak je u odličnoj formi, od tog poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa ima 13 pobeda zaredom, računajući tu i duel u Dejvis kupu sa Španijom.

 

„Mislim da je Đoković gospodar kalendara jer tačno zna šta bi trebalo da uradi u svakom trenutku. Ali da bi to uradili, morate dobro da poznajete svoje telo, svoju igru. Da imate na umu kada da igrate na vrhuncu, u kojim momentima. Novak to radi veoma dobro, ali istovremeno je teško jer nije lako biti bez takmičenja mesec i po i odmah igrati na najvišem nivou“, kaže Koreča.

On i sam ima iskustva kako je igrati posle duže pauze.

„Morate da prihvatite situaciju da prvih dana možda se nećete osećati tako dobro jer su drugi igrači igrali mnogo više, dok ste vi sedeli kod kuće. Čak i da ste trenirali, drugačije je“, dodao je Aleks.

Novakov naredni turnir je u Bersiju u Parizu, kreće 30. oktobra.

„Mislim da je najveći favorit da osvoji titule u Parizu i Torinu. Igra neverovatno dobro cele sezone, ima ogromno samopouzdanje kad god je na terenu. Ako bude imao osećaj da je spreman, biće skoro nepobediv“, zaključio je Koreča.

Izvor: b92.net

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.