fbpx
spot_img

Novi virus širi se Facebook Messengerom

Zavisno o operativnom sistemu, jeziku ili tipu uređaja na kojem se koristi Facebook Mesesnger, virus će instalirati program koji će prouzrukovati najviše štete.
Korisnici Facebooka koji vole komunicirati sa svojim prijateljima putem Facebook Messengera trebali bi ovih dana biti posebno oprezni.

Naime, upravo se putem Messengera širi virus koji na računar instalira različite maliciozne programe.

Virus se širi putem poruke koja se prikazuje kao da dolazi od nekog od prijatelja. Poruka sadrži link s imenom primoca. Klikne li primaoc na taj link, otvara mu se fotografija s profila pošaljioca koja je prikazana kao da sadrži video.

Picture

Klikne li primaoc na link, pokrenu će instalaciju zloćudnog programa.

Zavisno o operativnom sistema, jeziku ili tipu uređaja na kojem se koristi Facebook Mesesnger, virus će instalirati program koji će prouzrokovati najviše štete.

Među programima koji su do sad uočeni su SMS premium pretplata za preuzimanje lažnih dokumenata ili WAP Billing, program koji će automatski skidati novac s računa za vaš mobilni telefon.

Stručnjaci za sigurnost savetuju svima da koriste Facebook Messenger, ali i druge chat programe oprezno i ne klikaju na linkove bez prethodne provere kod pošaljioca o čemu se radi.

Izvor: Zimo
Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.