fbpx

Novogodišnji pokloni za mališane vrtića ,,Bambi” u Opovu

Predstavnici Novak Đoković fondacije i Radio-televizije Vojvodine u okviru humanitarnog projekta “Ruka tvoje Vojvodine”, dodelili su didaktička i tehnička sredstva, sportske rekvizite i igračke mališanima Predškolske ustanove “Bambi” u Opovu.

Unarednih mesec dana fondacija i RTV zahvaljujući zajedničkoj saradnji organizovaće dodelu novogodišnjih poklona za više od 600 mališana na teritoriji Vojvodine. Nakon Opova, poklone će dobiti i PU “Poletarac” u Odžacima, potom mališani izhraniteljskih porodica iz Sremske Mitrovice, Šida i Rume, kao i deca iz Udruženja Roma “8. april” iz Srbobrana.

Didaktička sredstva i igračke neophodne za rani  razvoj 234 mališana PU “Bambi” u Opovu uručila je pevačica Nevena Božović, kojoj su se deca posebno obradovala na priredbi upriličenoj ovim povodom.

nem_2114Prema rečima Gorane Džudže Jakovljević, projektne menadžerke Novak Đoković fondacije, ovo je prvi put da fondacija sarađuje na projektu humanitarnog karaktera sa Radio-televizijom Vojvodine.

Veoma samo srećni što imamo priliku da ove godine ulepšamo predstojeće praznike deci i njihovim porodicama iz Vojvodine. Ovo je četvrta godina za redom da Fondacija organizuje akciju dodele novogodišnjih paketića, s tim da smo ovaj put partnera prepoznali u RTV i priključili se projektu “Ruka tvoje Vojvodine”. Potrudili smo se da saznamo šta je to što nedostaje predškolskim ustanovama i sa puno pažnje i ljubavi pripemili poklone. Verujemo da će didaktička sredstva, sportski rekviziti, i igračke pomoći vaspitačima u svakodnevnom radu sa mališanima u predškolsoj ustanovi u Opovu, ali i u drugim gradovima koje ćemo posetiti u narednom periodu. Uz poklone namenjene vrtićima i mališanima iz hraniteljskih porodica, želimo da ulepšamo naredne praznike, ali i ukažemo na važnost ulaganja u rani razvoj i rano obrazovanje naših najmlađih – istakla je Džudža Jakovljević.

nem_2487Radio-televizija Vojvodine će u toku predstojećih praznika dodele novogodišnih poklona iz Opova, Odžaka, Sremske Mitrovice i Srbobrana prikazati u četiri specijalne emisije pod nazivom “Ruka tvoje Vojvodine”.

Kao i svake godine Radio-televizija Vojvodine realizuje novogodišnji program koji je nešto drugačijeg karaktera samim tim što smo svi u jednom veselom prazničnom duhu. U središtu naše pažnje, u iščekivanju Nove 2017. godine, biće porodica, tradicionalne vrednosti i duh zajedništva. U sklopu našeg programskog sadržaja ove godine uradili smo specijalni projekat koji simbolično nosi naziv „Ruka Tvoje Vojvodine“. Emisiju realizujemo u partnerstvu sa Fondacijom Novak Đoković i ono što je bitno naglasiti jeste da je emisija humanitarnog karaktera kojom promovišemo humanost i zajedništvo. Kroz ovu emisiju posetićemo vojvođanske lokalne samouprave i mališanima u predškolskim ustanovama,  hraniteljskim  porodicama,  i drugim udrženjima kojima su sredstva neophodna, uručiti donacije, kako bi ih obradovali u ovim prazničnim danima. Radio-televizija Vojvodine u sklopu poseta održaće poklon koncert lokalnim samoupravama u kojem će pored Narodnog orkestra RTV učestvovati i dečiji lokalni horovi i kulturnoumetnička društva – istakao je dr Miodrag Koprivica,  generalni direktor Radio-televizije Vojvodine.

Realizaciju ove lepe novogodišnje akcije pomogle su i kompanije Vox, Big Shoping Centar, Laguna, Dormeo, Lavirint i Eurocom.

Novak Đoković fondacija je i u prethodne tri godine organizovala dodelu novogodišnjih paketića deci iz hraniteljskih porodica u saradnji sa centrima za hraniteljstvo u Beogradu, Kragujevcu i Ćupriji. Poklone je do sada dobilo oko 450 mališana.

Izvor: novakdjokovicfoundation.com

Foto: novakdjokovicfoundation.com

Prethodni tekstFotografija dana
Sledeći tekstKarikatura dana
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.