fbpx
spot_img

Obeležena Nedelja programiranja (Europe Code Week) u Prvoj tehničkoj školi

Širom Evrope u periodu od 11.10.2014. god do 18.10.2014.god obeležena je Nedelje kodiranja (Europe Code Week), tokom koje su svi zainteresovani mogli upoznati čari programiranja i mogućnostima koje ova delatnost nudi na tržištu rada.

Ove godine se prvi put ova nedelja obeležava u Srbiji, što se kroz broj događaja uopšte ne primećuje. Prijavljeno je oko 100 događaja i po tom osnovu naša zemlja je rangirana na visoko deveto mesto pri čemu je pretekla daleko razvijenije i veće zemlje.

Foto: www.tsz.edu.rs
Foto: www.tsz.edu.rs

Prva tehnička škola se pridružila ovoj akciji organizujući četiri događaja na temu programiranja i na taj način bila jedna od najzapaženijih škola u ovoj manifestaciji.

U ovom periodu organizovani su sledeći dogaćaji:

HTML i CSS kodiranje – Radionica učenika trećeg razreda namenjena učenicima mlađih razreda kao i svim zainteresovanim gostima. Organizator: Zoran Nikolić.

Predstavljanje aktivnosti programerske sekcije- Predavanje učenika programerske sekcije i prezentacija aplikacija i radova.Organizator: Mirjana Nikolić.

Izrada aplikacija u C, C#, Python, Java- Prezentacija aplikacija učenika trećeg i četvrtog razreda za sve zainteresovane učenike i nastavnike.Organizator: Marija Ivanović.

Uloga obrazovanja u IK tehnologijama- Predavanje sa praktičnim primerima. Predavač dr. Vladimir Milićević profesor VŠSS u Kragujevcu. Organizator: Jelena Maksović

U svim ovim aktivnostima učestvovalo je oko 100 učenika Prve tehničke škole škole.

Nikola Simić
Nikola Simićhttps://slavstudio.com
Nikola Simic je osnivač Slav Studio, digitalne agencije za web dizajn, SEO optimizaciju i grafički dizajn.Sa preko 5 godina iskustva i poznavanjem programskih jezika poput PHP, Java, NodeJS, AngluarJS, NodeJS, HTML, CSS, MySQL.Hardcore Linux korisnik.Stalno izučava nove tehnologije i voli da čita.