fbpx
spot_img

Odbojka dame: Juniorke u Bjeljini

Od 2. do 6. avgusta u Bjeljini se igra Balkansko prvenstvo za juniorke. Selektorka Marijana Boričić koja već nekoliko sezona predvodi najbolje juniorke Srbije odredila je 12 igračica, koje će učestovati na popularnoj Balkanijadi.

Na spisku se nalaze:

Tehničari: Anđela Veselinović i Ana Jakšić.

Korektori: Vanja Bukilić i Anja Ašonja.

Libera: Sanja Đurđević i Tijana Milojević.

Srednji blokeri: Jovana Kocić, Ljubica Milojević i Tamara Radmilović.

Primači servisa: Katarina Lazović, Anastasija Sekulić i Milica Tasić.

Juniorska reprezentacija Srbije se nalazi u A grupi zajedno sa reprezentacijama Crne Gore, Makedonije i Moldavije. Izabranice Marijane Boričić prvi meč će odigrati 2. avgusta protiv Makedonije. Taj meč je na programu od 14 časova. U drugom kolu Srbija će igrati protiv Moldavije, dok će u poslednjem kolu snage odmeriti sa Crnom Gorom. U drugoj grupi se nalaze reprezentacije Turske, Bugarske, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe.

ODBOJKA-LOPTA

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...