fbpx

Odbojka dame: Turnir u Valjevu

U nedelju 14. decembra u Valjevu je održan Međunarodni memorijalni turnir “Ratko Jovanović”. Na turniru su nastupile devojčice rođene 2003. godine i mlađe. Pored domaćina Srbijanke 014 koja je nastupila sa dve ekipe, u Valjevu su učestvovali još Osijek 06, Valjevo, Lazarevac, Park 015 iz Šapca, Železničar iz Lajkovca, TENT iz Obrenovca, Iton Srem Tempo iz Sremske Mitrovice, Borac i Sloboda iz Čačka, Tehničar iz Kraljeva, kao i ekipa Crvene zvijezde iz Bosne i Hercegovine.

Finalni meč je doneo veoma zanimljivu odbojku i čak dva seta na razliku, a na kraju je kao pobednik izašla ekipa Osijeka 06, dok se domaćin zadovoljio srebrnom medaljom. U meču za treće mesto nije bilo dileme, mnogo bolju igru je prikazala ekipa Iton Srem Tempa iz Sremske Mitrovice koja je bila ubedljiva protiv Lazarevca. Turniru je prisustvovao i Ivan Steljić, selektor pionirske reprezentacije Srbije koji je predao pehare i medalje najboljim ekipama.

Meč za treće mesto:

Iton Srem Tempo – Lazarevac 2:0 (25:10, 25:10)

Finale:
Osijek 06 – Srbijanka 014 2:0 (26:24, 28:26)

Prethodni tekstMade in Makedonija
Sledeći tekstMisao dana
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...