fbpx

Odbojka dame: Valjevo od sledeće sezone u Drugoj ligi

Odbojkašice Valjeva  ispale su iz Prve lige Srbije i od naredne sezone nastupaće u Drugoj ligi- Centar. Od starta sezone  valjevski tim je bio u podređenom položaju, uprava kluba nije uspela da stvori ekipu koja bi mogla da obezbedi opstanak.  U klubu su  dugo razmišljali oko pojačanja ,   šansu su pružili mlađim igračicama da se kale i  skupljaju dragoceno iskustvo. Početkom sezone  kružile su priče o raznim pojačanjima. Bilo je reči o iskusnim igračicama kao što su Tanja Puzović, Marina Tešanović ali od tih pojačanja nije bilo ništa. Čak i Milica Petović koja je došla na startu sezone, odigrala je nekoliko utakmica nakon čega je klub odlučio da je otpusti.   I na klupi  je bilo brojnih promena.  Prvo je na usijanoj klupi sedeo Miroslav  Aksentijević,  do trenutka kada je  otišao u Hrvatsku na pripreme njihove reprezentacije. Danilo Pejović bio je njegov naslednik narednih nekoliko kola, nakon čega je iskusni trener Dragojlo Terzić stigao u Valjevo . On je pokušao svojim iskustvom da promeni sitvaciju u klubu, ali je uspeo da se zadrži  samo par utakmica u valjevskom timu. Potom je usledio povratak Pejovića.

Sa trenerom Terzićem stiglo je i prvo  značajno pojačanje Anđela Milićević , koja iako mlada igračica pružala je odlične partije od dolaska u novi klub. Zanimljiv potez uprave je bio i  odlazak mlade Jane Ćuk u superligaša Dinamo iz Pančeva. Ona je otišla u tom smeru, a iz Pančeva u Valjevo su stigle Anka Marija Tomašević Gonzales i Nataša Božić. Iz beogradske Sterije na pozajmicu je ustupljena Milica Mršović . Nakon promena u igračkom sastavu Valjevke su počele da pružaju znatno bolje partije, prvu pobedu su ostvarile  tek u 16. kolu. Bilo je tada već kasno za opstanak, ali su odbojkašice Valjeva nastavile da pružaju odlične partije i u poslednjih šest kola zabeležile su pet pobeda ali ni to nije bilo dovoljno za krajnji cilj Valjeva. U poslednjem kolu odbojkaški klub Valjevo će ugostiti As, i taj meč će predstavljati oproštaj kluba iz Valjeva od Prve lige. Jedino što je klub  dobio tokom sezone  je značajno iskustvo koje su stekle mlade odbojkašice, i ono će im biti od velike koristi pred završnice šampionata u kadetskoj , odnosno juniorskoj konkurenciji.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...