fbpx
spot_img

Odbojka dame: Vizura izgubila od Tenta

Nema više neporaženih timova u Superligi za dame, jer su odbojkašice Tenta srušile Vizuru posle pet odigranih setova. Tent je zaista odlično zaigrao u derbiju kola i nadmoćno su osvojili prva dva seta protiv Vizure veoma lagano i ubedljivo. Posle dva veoma loša odigrana seta, devojke sa Tošinog bunara su se probudile i uspele su boljom igrom u naredna dva seta da izbore peti set, u kome je Tent ponovo počeo da igra kao na početku meča i na kraju su naneli Vizuri prvi poraz posle sedam vezanih pobeda. Najzaslužnija za veliku pobedu tima iz Obrenovca bila je Mlađenović Jelena sa 21 poenom. Tent je ovom pobedom ostao na trećoj poziciji i najvaio borbu za pehare, dok je Vizura ostala i dalje lider prvenstva i pored poraza.
Još jedan derbi odigran je ovog vikenda, a u njemu su se sastale igračice Spartaka i Crvene zvezde. Pobedu su odnele sasvim zasluženo odbojkašice Spartaka posle četri seta. Spartak se pobedom popeo na drugo mesto, a zvezda je nastavila sa lošijim partijama pa se sada nalaze tek na četvrtom mestu. Od ostalih mečeva treba izdvojiti lepu utakmicu u Lajkovcu i pobedu Železničara nad Dinamom iz Pančeva, rezultatom 3:1. MD Zrenjanin i Jedinstvo (Stara Pazova) su lagano izašli na kraj sa Jedinstvom iz Užica, odnosno Kragujom rezultatom 3:0.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...