fbpx
spot_img

Odbojka: Holandija i Rusija u finalu

Odbojkašice Rusije i Holandije plasirale su se u finale kvalifikacionog turnira u Ankari i njihov duel u finalu će odlučiti kome ide viza za Rio. Što se tiče samih polufinalnih mečeva, Holandija i Rusija su prilično lako izašli na kraj sa svojim protivnicima. Prvo je Holandija igrala svoj polufinalni meč protiv reprezentacije Italije. U jednoj jako nezanimljivoj utakmici, Holanđanke su pokazale sav svoj kvalitet i neverovatnu dominaciju, tako je da je Italija mogla samo da pruži ruku rivalu. Nakon prvog polufinalu, pred punim tribinama u Ankari domaća selekcija je odigrala polufinalni dvoboj sa Ruskinjama. Odlično je počela Turska osvojila je prvi deo igre i jednostavno stala. Na drugoj strani, Rusija je predvođena Košeljeovom i Območajevom odigrala sigurno naredna tri seta i sasvim zasluženo zakazala meč sa Holandijom. Finalni meč je na programu u subotu od 18:30h.

U muškoj konkurenciji veliku pobedu su zabležili odbojkaši Nemačke, koji su iznenadili Poljake posle pet odigranih setova i igraće u polufinalu protiv moćne Rusije. Poljaci su na taj način i pored poraza izbegli veoma jaku Rusiju,ali je pitanje koliko u ovom trenutku mogu da pruže protiv jedne od najboljih ekipa sveta Francuske. Francuzi koji su i treći meč na turniru odigrali fantastično, i zabeležili su treću ubedljivu pobedu kojom su istakli kandidaturu za najviši plasman. Reprezentacija Srbija je nakon velikog rezultatskog debakla, konačno slavila u Berlinu protiv Belgije. Polufinalni mečevi su na programu u subotu.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...