fbpx
spot_img

Odbojka: Ljubav prema odbojci osnovala još jedan klub

Valjevo je uvek bilo poznato mesto, kada je u pitanju odbojkaška mapa Srbije. Davno je to bila Srbijanka, poslednje dve godine odličnim rezultatima su se istakli i odbojkašice nove Srbijanke, kao i muška ekipa Va 014. Od skoro, sportska javnost u Valjevu je bogatija za još jedan sportski kolektiv, odbojkaški klub Stars. To je bio i jedan od razloga našeg razgovora sa osnivačem tog kluba, Nikolom Jakovljević.
ok stars

Sama ideja nastanka OK Stars je nastala usled neslaganja Nikole sa bivšim klubom, sa kojim je prekinuo saradnju. Sličnih razmišljanja je bio kao i bivša difovka, igrač i trener, Andrijana Novaković i na taj način je došla ideja za osnivanjem novog kluba. Klub trenutno ima oko 50 devojčica u dve kategorije , a to su škola odbojke i predpionirska selekcija. Neki Nikolin plan je da od sledeće godine prijavi i pionirsku selekciju iz našeg pogona, a kasnije da selekcije kluba rastu zajedno sa njihovom decom.
Kako sam ističe Nikola želja za odbojkom se budila u različitom vremenu, od različitih ljudi. Svakako da najveće zasluge za to ima veliki profesor Milan Korać , koji je i sam odvukao Nikolu sa košarke da bi igrao odbojku za osnovnu školu . Kasnije je Nikola i sam prešao u odbojkaški klub Comprex, a posle se rodila i neka nova ljubav prema sudijskom pozivu. Nikola je počeo trenerskim poslom da se bavi pre nekih pet godine. Uglavnom je radio kao trener u školama odbojke ili pionirskim selekcijama. On i Andrijana su trenutno zadovoljni radom u klubu, za neko ozbiljnije bavljenje trenerskim poslom, i sami priznaju da je potrebno mnogo veće iskustvo, obrazovanje i usavršavanje, tako da su Nikoline i Andrijanine ambicije i u budućnosti isključivo vezane za OK Stars.

ODBOJKA-LOPTA

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...