fbpx
spot_img

Odbojka Prva liga: Futog u eliti, Klek u baražu

Odbojkaša takmičenja u Prvoj ligi ulaze u samu završnicu. Kod dama su poznati timovi koji su uspeli da obezbede plasman u viši rang . Odbojkašice Futoga su tokom čitave sezone bile nadmoćne ostalim rivalima, i sasvim zasluženo su se plasirale  u Superligu pre poslednjeg kola. Od starta prvenstva Futog   je prikazivao fantastičnu odbojku , podigle su formu na izvanredan nivo  i trenutno su u sezoni zabeležili čak dvadeset pobeda uz samo jedan poraz. Uspešnu sezonu su imale i odbojkašice Kleka koje će kroz baraž pokušati da se domognu Superlige. Protivnik Kleka u pomenutom baražu je ekipa Jedinstva iz Užica. Prva ekipa , koja zabeleži tri pobede sledeće sezone imaće pravo nastupa u Superligi . Ove sezone Prvu ligu su napustile odbojkašice Valjeva, Studenta, Milenijuma i Ivanjice.

Za razliku od dama,  u muškom delu takmičenja  još uvek nisu poznati timovi koji su obezbedili plasman u viši rang. Za to mesto konkurisaće nekoliko timova. Trenutno na prvoj poziciji nalazi se Jedinstvo iz Stare Pazove sa skorom od sedamnaest pobeda i četri poraza. Isti skor imaju i  odbojkaši Borca koji su za vikend uspeli da iznenade Jedinstvo i uneli su dodatnu dramu u finušu Prve lige. Svoju šansu će imati i odbojkaši Spartaka koji imaju šestnaest pobeda i utakmicu manje. Zasada je poznato da  od sledeće sezone prvoligaši neće biti odbojkaši Bavaništa, Jagodine, Novog Sada i Metalca.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...