fbpx
spot_img

Odbojka: Prvenac Ribnice, pobeda Novog Pazara

Prvu pobedu u novoj sezoni ostvarili su odbojkaši Ribnice, koji su slavili u Kleku rezultatom 3:1. Očekivala se lagana pobeda Kleka, posle dobijenog prvog seta ubedljivim rezultatom 25:13. Nakon gubitka tog perioda igre, Ribnica je zaigrala na mnogo boljem nivou. U nastavku meča su u svakom setu imali prednost od 5-6 poena, pokušavali su momci iz Kleka da uhvate priključak za gostima uspevali su da dođu na 1-2 poena minusa, ali nisu mogu više. Ribnicu je do zaslužene pobede i prvenca u ovoj sezoni predvodio sjajni Stefan Okošanović sa 28 poena. U redovima Kleka najbolji je bio Tomić sa 21 poenom, ali on nije moogao sam da pobedi goste pa su domaći upisali treći poraz i sada su pali na šestu poziciju.
Derbi kola je odigran u Ljigu, gde je slavio Novi Pazar posle velike borbe u četri seta. Veliku priliku su propustilii Ljižani da slave protiv Novog Pazara. Imali su prednost od 1:0 i 19:16, ali su se gosti neverovatnim preokretom vratili a u narednom setu i preokrenuli rezultat. Nisu se ni tada predavali uporni Ljižani,bii su na korak od izjednačenja nakon vođstva u četvrtom setu od 24:21, ali ni to im nije bilo dovoljno da osvoje set pošto je Novi Pazar iskoristio svoju šansu koja im se pružila i na kraju su slavili rezultatom 3:1 za četvrtu prvenstvenu pobedu. Spartak je ostao na tri pobede i poraza.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...