fbpx
spot_img

Odbojka žene: Evropske kvalifikacije za OI

U ponedeljak 4. januara u Ankari zvanično su počele Evropske kvalifikacije za OI. Na turniru će učestvovati osam reprezentacija, koje će biti podeljene u dve grupe. Samo pobednik turnira će izboriti vizu za Rio, dok će druga i treća reprezentacija sa turnira učestvovati na dodatnim kvalifikacijama u Aziji.
Prvi dan turnira protekao je u zanimljivim utakmicama, Holandija vicešampion Evrope posle velikih oscilacija je poražena od ekipe Nemačke nakon pet odigranih setova. Druga utakmica grupe A između domaćina Turske i Hrvatske, donela je sigurnu i ubedljivu pobedu domaćina rezultatom 3:0. Pokušale su pulenke Miroslava Aksentijevića da igraju ravnopravno, ali u ovom trenutku Turska je mnogo bolji protivnik. Miroslav Aksentijević se tako porazom vratio na klupu Hrvatske, a videćemo može li da napravi iznenađenje u duelima sa Holandijom i Nemačkom. U grupi B odigrana je samo jedna utakmica između Poljske i Rusije. Poljakinje su sjajno otvorile meč i povele su 2:0 u setovima, zahvaljujući sjajnoj Skovronskoj. Prelomni momenat ove utakmice je bio treći set, gde je četa Jurija Maričeva uspela u neizvesnoj završnici da sruše Pojlsku, rezultatom 25:22. Nakon gubitka tog seta, Poljska nije uspela da ponovi igru iz predhodna dva seta, pa ih je Rusija praktično samlela za minimalnu pobedu.
Drugog dana turnira na programu su mečevi između Turske i Nemačke u grupi A, odnosno mečevi između Italije i Rusije odnosno Belgije i Poljske.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...