fbpx
spot_img

ODRŽAN JE XVIII BALKANSKO UMETNIČKI KONEKT

 

IMG_0599

Kafe klub „TRUBADUR“  u Subotici bio je 20.3. 2015. po 18. put domaćin autorima sa prostora Balkana. Ovog puta gosti su bili: Nihad Mešić River, Majda Zukić Ribić, Branislav Lukić Luka i Alma Omeragić – članovi Grupe „Lucido“ iz Tuzle i Lukavca te Ivan Korponai pesnik rodom iz Subotice koji živi u Sloveniji.

IMG_0651

Uz navedene autore predstavili su se svojom poezijom i pesnici iz Subotice: Ivana Papeš Bogosavljev, Aranka Kiš, Maria Marki, Thea Vilfan, Predrag Opalić, Dejan Hornik, Alana Šiška, Vladimir Milojković i Dijana Uherek Stevanović koja je bila moderator ove poetske večeri kojom je počeo PRVI BALKANSKO PANONSKI POETSKI FESTVAL u organizaciji Udruženja balkanskih umetnika.

IMG_0695

Ovim programom obeležen je i MEĐUNARODNI DAN SREĆE.

IMG_0624

UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKAhttp://ubu.mojsajt.rs/
Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.