fbpx
spot_img

Održano književno veče Ranka Radovića u Zagrađu, kod Sutomora

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ i „Dana Zagrađa“, a u sklopu 25.-ih Dana Zagrađa, održano je  književno veče Ranka Radovića, pjesnika iz Kanade.

Veče je tradicionalni susret, a treći po redu, pjesnika Radovića sa učenicima iz Bača, Vojvodina, a koji se organizuje na njihov zahtjev. Gost večeri bio je Labud N. Lončar, pjesnik.

U prelijpom ambijentu “Vile Ćetković” u Zagrađu, Sutomore, učenici i gosti, kao i pjesnici iz Crne Gore i regiona  pratili su sa pažnjom pjesnika Radovića, koji je zbog ove večeri specijalno doputovao i govorio učenicima svoje pjesme.

Govoreći o pjesniku Ranku Radoviću pjesnik Labud N. Lončar, predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” kazao je da po pitanju biografije ne može dati tačne podatke o osvojenim nagradama Radovića jer stvarno stanje i biografija iz objavljenih knjiga se ne slažu jer je on u međuvremenu već osvojio nove nagrade i  priznanja.

Te je zbog te činjenice zamolio Radovića da prisutne upozna sa novim nagradama koje je osvojio i da učenicima i gostima govori svoje pjesme.

Radović je ne krijući zadovoljstavo sa ovolikom publikom nadahnuto iznio tražene podatke a zatim govorio svoje sonete i sonetni vijenac a na oduševljenje prisutnih.

Direktor učenika, Dragan Medić osvrnuo se na dosadašnje susrete sa Radovićem i iskazao svoje zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo učenika što im Radović govori svoje pjesme. Napomenuo je da su prisutni učenici najbolji učenici iz Opštine Bač, koje je opština nagradila sa ljetovanjem na Crnogorskom primorju u trajanju od sedam dana.

Pjesnik Ranko Radović je učenicima poklonio dvadesetak svojih knjiga a ispred organizatora Labud N. Lončar učenicima je poklonio dvadesetak časopisa za kulturu i umjetnost “Nekazano”, kao i časopis za Haiku. Pomenute časopise dva puta godišnje objavljuje udruženje “Nekazano”. Takođe im je poklonio i desetak knjiga iz izdavaštva “Nekazano” i pozvao učenike da prate Portal Nekazano.

Na kraju večeri pjesnik Ranko Radović je potpisivao učenicima i prisutnima knjige a na opšte oduševljenje.

Posle toga tradiconalno druženje je nastavljeno za trpezom “Vile Ćetković” domaćina Veselina Ćetkovića.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.