fbpx
spot_img

Olimpijske igre: Šestoro tenisera u Brazilu

Srpska kolonija na Olimpijskim igrama u Riju sve je veća. Najboljim srpskim sportistima koji su obezbedili učešće u Brazilu, pridružili su se i najbolji teniseri koje naša zemlja ima. Na osnovu ITF liste, plasman na Olimpijske igre izborili su Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović, Jelena Janković i Aleksandra Krunić.

U singl konkurenciji će nastupiti najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je već osvajao medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Novak je tada bio bronzani. Pored Đoković, pravo nastupa u singlu imaju Jelena Janković, Viktor Troicki i Ana Ivanović. U igri parova, Novak Đoković udružiće snage sa Nenadom Zimonjićem, dok će Aleksandra Krunić igrati sa našom najboljom teniserkom Jelenom Janković. Osim singla i dubla, Srbija će možda imati predstavnika i u miks dublu, pošto postoji mogućnost da u toj konkurenciji nastupe Nenad Zimonjić i Jelena Janković.

Olimpijske igre u Brazilu održavaju se od 5. do 20. avgusta, a Srbija trenutno ima 91 predstavnika na najvećem sportskom takmičenju.

loptica za tenis

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...