fbpx

Olimpijski komitet Srbije: Novak Đoković i Tijana Bošković najbolji u 2019.

U tradicionalnom izboru najboljih sportista godine, Olimpijski komitet Srbije za najbolje je proglasio tenisera Novaka Đokovića i odbojkašicu Tijanu Bošković. Đoković i Boškovićeva nagradu OKS dobili su i 2018. godine. Đokoviću je ovo osma nagrada Olimpijskog komiteta, a Boškovićevoj druga.

Fotografija: AP

“Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu na ovom izuzetno dragom priznanju. Olimpijski duh je nešto što večno živi u svakom od nas sportista. Svaka olimpijska godina je zaista posebna i nešto čemu se posebno radujem. Ova 2020. je nova prilika za mene lično i svakog sportistu da se bori za medalju, da Srbiji donesemo što više medalja. Još jednom, od srca hvala, želim da vam 2020. godina donese ljubav, mir, zdravlje, sreću i naravno puno sportskih uspeha”,poručio je Đoković u video poruci.

Foto: CEV

“Za mene je velika čast što sam još jednom izabrana za najbolju sportistkinju Srbije i tako jakoj konkurenciji i nadam se da ću u budućnosti svojim zalaganjima i igrama doprineti novim uspesima srpskog sporta”, kratko je poručila Boškovićeva koja je u subotu dobila nagradu i od Odbojkaškog saveza Srbije.

Za najuspešnije timove u 2019. proglašene su ženska i muška odbojkaška reprezentacija Srbije, najuspešniji trener u izboru OKS je selektor odbojkaša Slobodan Kovač.

Za najuspešnijeg mladog sportistu izabrana je juniorska šampionka sveta karatistkinja Ivana Perović.

Nagrada za životno delo, “Olimpijsko srce general Đukić” dodeljena je Aleksandru Boričiću.

Izvor: sportklub.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.