fbpx
spot_img

Olimpijski komitet Srbije: Odbojkaška reprezentacija je najuspešniji ženski tim Srbije u 2021. godini

U Rio de Žaneiru 2016. godine osvojile su srebro, u Tokiju 2021. bronzu. Treće mesto na Olimpijskim igrama u Japanu još je značajnije ako se uzme u obzir da je promenjeno pola tima u odnosu na Brazil.

Odbojkašice Srbije su u grupi postigle četiri pobede, a poraz doživele samo od Brazila. U četvrtfinalu Italijanke nisu znale šta ih je snašlo, ekspresno su savladane s 3:0. Protivnik u polufinalu je, kao i pre pet godina, bila selekcija Sjedinjenih Američkih Država, ali su ovog puta trijumfovale Amerikanke.

Utakmicom za treće mesto protiv Koreje u potpunosti je vladala naša ekipa. Završeno je rezultatom 3:0, a Tijana Bošković je proglašena za najboljeg korektora turnira.

Utisci se nisu ni slegli posle Tokija, a naše odbojkašice već su igrale Šampionat Evrope. Kao aktuelne prvakinje i jedan od domaćina bile su pod velikim opterećenjem. Do finala su postigle osam pobeda, ali je u borbi za zlato ponestalo snage. Italija je trijumfovala sa 3:1 u setovima.

Srebrna medalja Srbije predstavlja podvig u tako napornoj sezoni. Ostaje da se pamti i da je devojke u finalu bodrilo 20.565 gledalaca, što je novi svetski rekord kad je u pitanju ženska odbojka.

Foto: OKS

Bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojile su: Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Mina Popović, Bianka Buša, Bojana Milenković, Silvija Popović, Brankica Mihajlović, Maja Aleksić, Ana Bjelica, Jelena Blagojević i Slađana Mirković. Do još jednog odličja vodio ih je selektor Zoran Terzić.

Bonus video: Himna sportista i navijača – Ti svoj put znaš!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.