fbpx
spot_img

Otvoren tradicionalni humanitarni božićni bazar

Beograd, 14. decembar 2017 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zvanično su otvorili tradicionalni humanitarni božićni bazar rukotvorina žena izbeglica i dece sa posebnim potrebama, u tržnom centru Stadion. Ukupan prihod od prodaje rukotvorina namenjen je pomoći ugroženim grupama.

Otvaranju humanitarnog bazara prisustvovali su i g-din Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, članovi savetodavnih tela Krune g-din Branko Terzić i g-din Zoran Živanović, dr Sofija Puštai, direktorka Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji, kao i predstavnici diplomatskog kora.

„U naredna dva dana imaćete priliku da vidite i uživate u predivnim rukotvorinama koje su napravile ove kreativne žene i njihova udruženja. One su napustile svoje domove i stvorile život daleko od svog zavičaja. Sav prihod od bazara namenjen je podršci ovim ženama i deci sa posebnim potrebama. Molim vas, pozovite svoje prijatelje i rodbinu da dođu na ovaj lep bazar. Želim svima mnogo uspeha i zahvaljujem vam na velikoj podršci“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Princeza Katarina i njena Fondacija već godinama organizuju humanitarne božićne i vaskršnje  bazare sa željom da pomognu raseljenim, izbeglim i socijalno ugroženim licima koja svoje porodice izdržavaju prodajom ovih lepih rukotvorina. U ovogodišnjem bazaru učestvuje više od 40 izlagača iz svih krajeva Srbije. Fondacija Princeze Katarine upućuje zahvalnost na ljubaznosti i gostoprimstvu menadžmentu tržnog centra Stadion.

Praznični bazar rukotvorina biće otvoren za javnost 14. i 15. decembra od 10 do 22 časa u glavnom holu Stadion šoping centra.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.