fbpx
spot_img

Otvorena turistička sezona 2018 na dvorskom kompleksu na Dedinju

Beograd, 19. april 2018 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina otvorili su turističku sezonu 2018. i pozvali sve zainteresovane da u periodu od 20. aprila do 31. oktobra posete dvorski kompleks na Dedinju. Predstavnici medija koji su se pridružili prvoj turi kroz dvorove imali su priliku da se posluže kafom iz široke palete proizvoda kompanije „Bean and Leaf“.

Uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u prijatnoj jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojima naša zemlja može da se ponosi. Posetioci će u okviru tura imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa Prestolonaslednikom i Princezom kada god su prisutni.

„Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani, kao i svi turisti, i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene dvorskog kompleksa su nepresušne i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih. Nažalost, čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a turističke ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo“, istakao je Prestolonaslednik Aleksandar.

Turistička organizacija Beograda (TOB) organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake srede, subote i nedelje počev od 22. aprila do 31. oktobra, sa organizovanim autobuskim prevozom. Polasci su sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, u sledećim terminima: sredom od 9:30 (tura na engleskom jeziku), subotom od 9:30 na engleskom i 12:30 časova na srpskom jeziku i nedeljom od 9:30 i 12.30 časova na srpskom jeziku. Cena ulaznice je 650 dinara. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

Postoji i mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja dvorove na Dedinju mogu posetiti u okviru grupnih poseta svakog radnog dana u terminima od 10 do 14 časova uz obaveznu najavu Kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra na broj 011 306 4050 ili putem e-pošte: kancelarija@dvor.rs. Jedna grupa može da bude sačinjena od najmanje 15 i najviše 50 posetilaca. Vebsajt: www.dvor.rs.

„Razgledanje Dvorskog kompleksa je jedan od najposećenijih turističkih programa koji se realizuje već 14 godina. Usled velikog interesovanja naših sugrađana kao i gostiju iz zemlje i inostranstva, ove godine smo odlučili da uz obilaske vikendom uvedemo dodatne termine“, rekao je g-din Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda.

Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Beogradu, Knez Mihailova 56, telefon: 011 26 22 798, e-mail: bginfo.knezmihailova@tob.rs, vebsajt www.tob.rs.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.