fbpx
spot_img

Otvoreni 24. “Dani Zagrađa“

Sinoć su u Zagrađu, Sutomore, otvoreni 24. po redu Dani Zagrađa

 

Vlasnik „Vile Ćetković“ i osnivač Dana Zagrađa- Veselin Ćetković u ulozi domaćina pozdravio je svoje goste koji su i ovaj put doputovali sa svih strana svijeta na otvaranje tradicionalnih „Dana Zagrađa“.

Kratkim osvrtom na protekle Dane Zagrađa izvinuo se što zbog svoje trenutne bolesti ne može biti toliko sadržaja kao ranijih godina ali je važno da Dani traju, pa makar i u skraćenom obimu tj. sadržaju. Istakao je da bi ovakve dane šira društvena zajednica trebala da podrži i pomogne. To do sada niko nije učinio.

Obraćajući se Labudu N. Lončaru izrazio je nadu da će i dalje imati pomoć udruženja „Nekazano“ u daljem radu kao do sada i pozvao goste da se narednih dana priključe tradicionalnoj proslavi Sv. Petra i Pavla.

Labud N. Lončar, u ulozi moderatora večeri, zahvalio se  Ćetkoviću na dugogodišnjem gostoprimstvu i obećao pomoć kao i do sada.

Udruženje „Nekazano“ je već nekoliko godina suorganizator Dana Zagrađa i saradnja je maksimalno korektna i kvalitetna na opšte zadovoljstvo. Dalje je istako da je teško dvadeset četiri godine biti dobar domaćin u svojoj kući  a kamoli na ovakvoj manifestaciji koju posjeti na hiljade ljudi godišnje. I svi su zadovoljni.

Dragan Janković, astrolog iz Niša i mesečeve dijete

 

U nastavku večeri Dragan Janković, astrolog iz Niša, saradnik časopsia „Treće oko“ i autor mjesečevih dijeta održao je zanimljivo predavanje o astrologiji. Njenom razvoju kroz istoriju i sadašnjim trendovima. Kod publike, većinom pjesnika predavanje je naišlo na veliko interesovanje, pitanja pa ćak i polemike.

Nastavaik večeri u znaku poezije

 

Pozdravljajući pjesnike koji su došli kqo i svake godine Lončar je otvorio pjesničko veče gdje su pjesnici govorili svoje pjesme, i to:

 

Gordana Srećković, iz Holandije

Vlada Milić Bakić, iz Frankfurta

Srđan Bajić, iz Kanade

Miško Prelević, iz Kotora

Natalija Novaković, Milojka Jovović, Sanja Veličković, Ilija Vuković . iz Podgorice

Svetozar Đurišić, Žarko Marović, Srđan Leković, Željana Popović – iz Virpazara

Miško Vučinić, Labud N. Lončar, Marinko Pavićević – iz Bara

Na kraju pozdravljajući goste Lončar je pozvao svoje prijatelje i goste,pjesnike, da što češće dolaze u Zagrađe na tradicionalne Dane Zagrađa, da se sastaju i rastaju sa pjesmom.

Posle toga do kasno u noć društvo se gostilo domaćim vinom, rakijom, domaćim kulenom i priganicama.

 

Zoran Todorović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.