fbpx
spot_img

Peta „Slavonija u krilu Zagreba“

Po peti puta Zagreb će prigrliti Slavoniju. I ove godine miješajući kajkavštinu i ikavicu, stihujući i pjevajući, primit ćemo u srce našu ispaćenu Slavoniju, iseljenu ravan i bar trenom staviti na tron,  tamo gdje i zaslužuje biti.
I opet će pun autobus slavonaca doći u našu metropolu.
Dođite i svojim prisustvom uveličajte naš program.

Uz književnike, glumce Enesa Kiševića i Zdenka Jelčića pjesme će govoriti i pjesnici čije su pjesme zastupljene u zbirci poezije „Slavonija u krilu Zagreba“ 2018.  O samoj zbirci nešto više će reći književnik, romanopisac i osnivač mnogih kulturnih programa Marijan Grakalić.
Program će uveličati izuzetan glazbeni gost, operni pjevač Neven Palaček svima poznat kao Papageno,
Uz njega će na naše veliko zadovoljstvo nastupiti i KUD Drežnik, HSP Slavča te PSU Nova Kapela koji nam dolaze iz Slavonije. Iz Demerja kajkavskom pjesmom počastit će nas izvorni sastav Demerje. Pridružit će im se i s jednom izvedbom član Hladnog Piva Milko Kiš, te članica Kud-a Cernik Hana Lucić. Također će sam program uveličati plesni duo Paula Puđak i Tina Teskera.
Program će i ove godine biti prenošen uživo i to zahvaljujući Unitas WebRadiu Nova Gradiška i Momiru Divjaku, a isto tako će nam se pridružiti HRT na čelu sa dragom nam Anom Tomašković.
Uz njih tu je i Radio Martin koji nam je također medijski pokrovitelj.
Čast nam je što je pokrovitelj samoga programa Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.
Program će voditi uigrani trio:
-Lidija Puđak
-Ljiljana Lipovac
-Zoran Perović

Lidija Puđak
Lidija Puđak
"Ne želim poput Diogena hodati u podne sa svijećom u ruci tražeći čovjeka. Kada osobne mane ispisah, shvatih da su oko mene ljudi, tek ljudi ! Radujem se svakom kulturnom događaju, te iste i sama organiziram, a dva su pokrov i prepoznatljivost rada. Prvi je Slavonija u Krilu Zagreba kojim milujemo ispaćenu i iseljenu Slavoniju, spajamo kajkavštinu i ikavicu te bar tim trenutko Slavonija ne na tronu. Drugi program je " Pjesničkom riječju "STOP NASILJU nad ženom" u kojem skupljamo adekvatne institucije, vrištmo pjesničkom riječju i apeliramo. Želim da se svaka žrtva oslobodi okova i izađe iz mraka, Postoji i istoimeni blog na kojemu je preko 400 pjesnika koji sa svojim sjajnim pjesmama i na taj način grle svaku nevinu žrtvu.