fbpx
spot_img

U venčanici proslavila 30 godina razvoda braka, a dobijeni novac razdeliće siromašnim porodicama

Mirjana Milovanović (63) iz Isakova kod Ćuprije proteklog vikenda napravila je spektakularno veselje kakvo se još nije videlo u Srbiji. Sam povod veselju potpuno je nesvakidašnji. U venčanici, sa bidermajerom u ruci, uz trubače i tortu na sprat, u društvu 80 zvanica, Mirjana je u jednoj jagodinskoj kafani proslavila spekrakularan jubilej – 30 godina od razvoda braka! Dovezao ju je beli odltajmer kabriolet, dočekali je trubači sa megahitom “Despasito”, kada je viknula: “Ljudi, slavim 30 godina slobode”!

Foto: Blic video printskrin

Na ulazu u kafanu, okićenu balonima i natpisom “30 godina od razvoda braka”, bacila je bidermajer preko glave – kao da je u pitanju venčanje. Posebnu pažnju privukla je torta koja je bila “adekvatno” dekorisana – umesto zagrljenih mladenaca na vrhu, figura mladoženje bila je okrenuta glavom na dole. Neposredno pre sečenja torte, Mira je uhvatila figuru mladoženje za noge, i bacila je preko leđa.
“Za mene je ovih 30 godina bilo 30 godina oslobođenja i to slavim sa prijateljima. Bila sam 18 godina u braku koji nije bio dobar, bilo je haotično. Van braka mi je super i zato sam odlučila to da proslavim. Na ideju sam došla kada sam pre dve godine slavila 60. rođendan. Nešto mi je krvcnulo u glavi, pomislila sam – za dve godine slavim 30 godina od razvoda braka, moram to da proslavim. Sledeći jubilej slavim za 30 godina. Kada budem imala 90 godina slaviću ponovo,” objasnila je Mirjana razlog onolike fešte i najavila novu.

Foto: Blic video printskrin

Rođaci isprva nisu mogli da poveruju kada im je najavila šta će da proslavlja u kafani, i to baš 1. aprila. Ličilo je na prvoaprilsku šalu, ali je Mirjana bila ozbiljna. Slučajno je ispalo i to da je proslava zakazana baš na rođendan njenog bivšeg muža, umesto da bude održana 31. marta kad je Mirjana planirala. I bivši muž znao je za proslavu, a neki kažu da je rekao da će da dođe sa trubačima, da plati celu feštu. Ipak, na kraju se nije pojavio, što je Mirjani i odgovaralo. Veselila se pred kafanom kao na svadbi – igrala je, grlila se i slikala sa rođacima. Prvi ples odigrala je sa najboljim drugom, a onda se oplelo kolo. Prava fešta nastala je kada su u salu opet ušli trubači. Gosti su pristigli sa raznih strana, pa čak i iz Amerike. Proslavi je prisustvovale i Mirina majka i sestra, ali ne i njeni sinovi stari 47 i 46 godina, kao ni pet unučića, zbog čega joj je žao. “Na mojoj svadbi nisam imala venčanicu. Imala sam neku belu haljinicu tek onako da se naznači. Bila je zima, januar, slavilo se pod šatorima, imala sam već dvoje male dece, bio je pravi fijasko,” objasnila je kako je došla na ideju da obuče venčanicu za proslavu razvoda.
Mirjana je švajcarski invalidski penzioner koji već godinama pomaže ugroženim porodicama. Umesto poklona, Mira je gostima najavila da spreme novčane priloge za porodice kojima ona pomaže. Otkada je otišla u invalidsku penziju 2001. godine jer je imala tumor na kičmi, ona pomaže siromašne porodice sa decom iz Niša, Ćuprije i okolnih mesta. Tako trenutno i pomaže dve porodice iz Niša i okoline Aleksinca. Na proslavi je sakupljeno 27.700 dinara, 320 švajcarskih franaka, 100 dolara i 140 evra.

Izor: blic.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.