fbpx
spot_img

Plodno stvaralaštvo i ove godine

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika kalendarsku 2020. god. i uprkos pandemiji korona virusa obeležilo je plodnim stvaralaštvom i izdavaštvom. Svoje zadovoljstvo ne kriju. Naprotiv, ponosni su! U 2020. god. Iz štampe je izašlo dvadeset dva naslova a još pet naslova je u pripremi. Od toga je tri romana, tri časopisa a ostalo su knjige poezije.

Od početka pandemije virusa i mjera zaštite od virusa – pa do danas objavljeno je osamnaest naslova.

I pored očiglednog zadovoljstva u Udruženju ističu da mnogo nedostaju neposredni kontakti autora i čitaoca kroz promocije i književne večeri što je u ovom vremenu praktično nemoguće ostvariti.

Zadnjim brojem časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“ posebno su zadovoljni autori zastupljeni u njemu, kao i kritičari.

Kao trajni zadatak „Nekazano“, a i obavezu, i u 2021. god. Ističu da će nastavit sa radom na promociji lijepe pisane riječi. Prednost imaju mladi stvaraoci, kao i stvaraoci koji prvi put objavljuju svoje radove. Planiraju održati sve „propuštene“ promocije a njih je baš mnogo. Pokrenut će još jedan časopis ali to čuvaju kao iznenađenje.

„Radujemo se saradnji sa drugim, prijateljskim, udruženjima i nadamo se da ćemo moći u dolažećoj 2021. Godini ostvariti međusobne posjete na književnih susretima koje organizujemo.

Na kraju… neka nam 2021. Godina donese osmjehe na licu, zdravlje i sreću nas i naših najbližih.

Srećna nova 2021. Godina! I neka bude još plodnija od ove koja polako ostaje za nama.“ – poručuju iz Nekazanog.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.