fbpx
spot_img

Podvig godine i priča za divljenje

Marijan Arsić iz Vučaka kod Kruševca je, rizikujući svoj život, prošlog leta iz nabujale Zapadne Morave spasao dvadesetogodišnjeg Dragana Tripkovića. Ovo nije prvi put da je Marijan spasao ljudski život, što je razlog više da osvoji titulu za najplemenitiji podvig 2017. godine.

Foto: RTS video skrinšot

Dvadesetogodišnji Dragan Tripković iz Kukljina, koji je rano ostao bez roditelja, bio je prlošlog leta na Moravi sa svojim drugovima, ne sluteći da će se naći zarobljen u viru dubine osam metara, uz samu obalu.

“Odjednom sam propao dole, povukla me voda, kamen, bilo je klizavo”, opisuje taj događaj Dragan Tripković. “I posle pet minuta, ne znam koliko tačno, pokušavao sam da izađem i nisam uspeo.”

Našavši se u vodi, samo sa druge strane reke, Marijan Arsić je čuo mladiće kako viču da se neko davi:

Foto: RTS video skrinšot

“Ja sam bio sa sinom u vodi sa druge strane. Ostavio sam ga kod supruge i preplivao vodu koja me je izbacila desetak metara niže. Onda sam izašao na obalu, popeo se gore, ponovo skočio i izvukao Dragana na obalu.”

Dvadesetogodišnji Dragan Tripković, koji je rano ostao bez roditelja, smatra da su mu Arsići familija a Marijan stariji brat. Draganova baka Verica često iznova, neizmerno i sa suzama, zahvaljuje Marijanu što joj je spasao jedinog unuka.

Foto: RTS video skrinšot

“Marijan mi je drugi sin”, kaže Verica Tripković iz Kukljina. “Ne razdvajam ga od mog sina. Spasao mi je unuče, to jedno unuče imam. Spasao mi život.”

Čoveku u nevolji – odmah pomozi, osnovno je pravilo ponašanja i vaspitanja porodice Arsić u Vučaku.

“Marijan je od malena pomagao ljudima, najradije deci a kasnije i odraslima”, kaže njegov otac Slavoljub. “Rano je naučio da pliva.”

O humanosti Marijanovoj zna se već od ranije. Sa osam godina izbavio je sa dna Zapadne Morave brata od tetke, a kao šesnaestogodišnjak spasao je, iz morskih talasa, čoveka u Sutomoru.

Foto: RTS video skrinšot
Izvor: rts.rs
Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.