fbpx
spot_img

Portret legendarnog densera 90-ih Andrije Đoganija poznatijeg kao Baki B3

Andrija Đogani veruje u svoj san još od vremena kada niko nije verovao u muzičke zvezde 90-ih koje su ostavile neizbrisiv trag i kroz pesme su rekli i govore sve.


Od trenutka kada je san postao nagoveštaj stiha, pa onda prvi refren, prva pesma toliko jaka da ljudi nisu smeli da je slušaju jer je sekla kao žilet na njegovom prvom plakatu, oštra kao istina, kao tada za nekog zabranjena reč.

Kao trenutak kada ne možete da poverujete da neko ne razume da se kroz pesmu diže glas protiv tame u kojoj smo bili, kada ste iskreni a ne smete ili ne možete da verujete kada ste Baki B3 onda je pesma jača od godina i ne samo jedna.

Danas posle toliko pređenih godina, održanih koncerata i mnogo i novim izazovima pred sobom on je i dalje normalan, običan čovek, posvećen umetnosti i ljubavi, stvoren od gotovo istih emocija i snova, običan čovek ali zna da „5 minuta“ i „Olovnu ruku“ peva na sto načina.

Baki B3 je čovek koji jako dobro poznaje sebe i to je možda jedna od važnijih osobina, a koja mu je pomogla da se izgradi i ostvari na gotovo svim nivoima, pre svega u emotivnom, a onda i profesionalnom smislu nadograđujući iskustvom i muzikom svoj život. On nije čovek koji se lako otvara, bez obzira što njegova priča osvaja, što je direktan i jasan.

Siguran je u sebe, stabilan, odvažan i autoritativan, ali u isto vreme blag, delikatan, smiren, čak možda i lomljiv u onoj najskrivenijoj dubini svoje duše, ali uvek i u svemu svoj. Rizik je njegov izazov, nepokolebljivost stav, emocija podstrek.

Živi na svoj način, na svoj način i peva, zato je postao pevač i legenda kome se veruje. Njegov pogled u unutrašnjem ogledalu je bistar kao i svako osećanje koje nosi, kao i svaka njegova mana koju ne krije. Otvara se i pruža jedne od najdubljih emocija koje nosimo, oslobađa ih kroz pesme i kroz život.

Zato je jedan od retkih pevača i densera koji se nije istrošio jer zna da je sloboda duha najvažnija i da život možete pobediti samo ako ga živite sada u trenutku koji vam je dat bez odlaganja i da je sreća u nama, a ne u onome što pokušavamo da dostignemo. Treba živeti iskreno, živeti do kraja. Pokušati punim kapacitetom ostvarivati život. Kada volite dobijate energiju. Dajete, ali i dobijate energiju.

Marko Spirić

Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.