fbpx
spot_img

Pozivamo sve pisce, pesnike, aforističare da ujedine svoja pera!!!

Klub ljubitelja knjige Majdan iz Kostolca  raspisuje konkurs „Dva pera u jednom Dahu“ za kratku priču, pesmu, aforizam, lirski zapis. Konkurs podrazumeva da se dva do tri autora udruže i zajedničkim snagama napišu gore pomenute forme.  Jezik na kom stvarate nije bitan, poezija govori samo jednim jezikom. Želimo da se ne ukrste samo pera, nego i jezici. Pravo učešća imaju svi bez obzira na godine, tema je slobodna. Osnovni kriterijum: kreativnost i usaglašenost različitih stilova pisanja u jedinstvenu poetsku sliku i umetničko delo.

Predstavljanje Zbornika i dodela nagrada planira se za 14. februar 2017. na Sv. Trifuna i Sv. Valentina 2017. godine.

Urednik edicije: Marko Stanojević, pesnik iz Beograda. Izdavač: Slavica Pejović, predsednik KLJK „Majdan“ i glavni i odgovorni urednik časopisa za knjizevnost, kulturu i nauku „Majdan“.

Žiri za izbor: Zlatna DVA PERA;
1. Ana Dudaš
2. Mira Filipović
3. Zoran Stojićević Rikardo

KLUB LJUBITELJA KNJIGE „MAJDAN“ KOSTOLAC Predsednik: Slavica Pejović.

Kotizacija za objavljivanje zbornika je 500,00 po autoru tj 1000,00 dinara po prilogu i uplaćivati ih tek po objavljivanju spiska autora koji će biti objavljeni u zborniku . Uplatu tada izvršiti na račun najkasnije do 1. februara 2017.

Slati neobjavljene radove na mail adresu: dvaperaujednomdahu@gmail.com do 31. decembra 2016. godine.

RAČUN ZA UPLATU KOTIZACIJE:

205-71203-73 NA KLJK MAJDAN – NAMENA ZA ZBORNIK DVA PERA

Marko Stanojević
Marko Stanojević
Rođen u Negotinu 02.03.1992. Objavio svoju prvu zbirku poezije u septembru 2016. godine “Na vetru ljubavi i tuge", čiji je recezent Matija Bećković. Dobitnik nagrade za najeteričniju poeziju na manifestaciji “Orfej na Dunavu” 2016. Ostvario saradnju sa glumcima koji su govorili njegovu poeziju.
WordPress PopUp Plugin