fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota : Osvežite dom lako, brzo i ekonomično

Prolećno sunce je uzelo radost u vaš dom, donelo dobro raspolozenje,  ali i učinilo  da sve nesavrsenosti starog nameštaja dodju do izražaja.  Ako želite da osvezite stambeni prostor, a da vas to ne košta, predlažem nekoliko lakih, zabavnih i praktičnih ideja. 

 Staru boju, koja vam samo zauzima mesto u garaži, možete da koristite na nov način, na primer za farbanje stola u kuhinji, unutrašnjih vrata ili rukohvata na stepeništu. Stariju stolicu ofarbajte u svetlu, neocekivanu nijansu. Kombinacija svetlih i jarkih boja unece zivost i dati notu modernog sika.

„Iskopajte“ iz ormara parcice starih materijala, koji mogu biti savršeni za presvlacenje jastucica za krevete, fotelje i dvosed. Tkanine, kao i dezeni, ne moraju da budu identični. Cvetni uzorci, pruge ili geometriski oblici su hit u enterijeru ovog proleća, ali vodite računa da se boje slažu, kako bi ste mogli da ih kombinujete. 

Ako imate pune kutije i albume slika, koje i sami retko gledate, vreme je da ih iznesete na svetlost dana. Sve fotografije, koje su sada u ramovma, zamenite novim. 

 Grupisite ih prema boji pozadine ili motivima, zalepite na zid, police, stavite ispod staklenog stočića za kafu… Ponekad je dovoljno da premestite nameštaj pa da dom izgleda potpuno drugačije, a u svakom slučaju unecete novu energiju.

Parcicima satenske trake ukrasite ručke fioka, a stare tapete isecite po šarama i zalepite ih na zid ili pločice u kupatilu i kuhinji, možete i da isečete tanke trake i zalepite ih na ivice zidova i nameštaja. 

Kupatilo ćete najbrže da osvezite peškirima u dve upečatljive boje koje se dobro kombinuju sa pločicama. Možete da se odlučite za braon i tirkiznu, ali nemojte da izbegavate i limun žutu, pink i vatrene ljubičaste nijanse.

 Izvučete iz ostave sve korpe i  korpice na koje ste potpuno zaboravili i dajte im novu svrhu. Obojite ih u jarke tonove, možete da ih ukrasite tracicama ili zakažite neki zanimljivi privezak. Smestite u njih magazine, dnevne novine i knjige koje trenutno čitate.

kisobran

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.