fbpx
spot_img

Predavanje „Kako napisati svoj prvi roman“

Književni klub studenata Studentske inicijative „Negujmo kulturu“ vas poziva na prvo predavanje u okviru ciklusa tema koje će biti obrađene. Predavanje o tome kako napisati svoj prvi roman održaće profesor Zoran Živković. Dobitnik je Svetske nagrade za fantastiku 2003. godine. Redovni je profesor na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izlaganje će biti održano kroz razgovor sa profesorom o poteškoćama pisca prilikom izrade svog prvog romana.

O predavaču :

Zoran Živković  je esejist i pisac fantastike iz Beograda.

Godine 1973. Zoran Živković je diplomirao Teoriju književnosti na Odseku za opštu književnost, na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu je magistrirao i doktorirao.

Godine 2003. Živkovićeva novela „Biblioteka“ je dobila Svetsku nagradu za najbolju fantastičnu novelu. Skoro sve Živkovićeve knjige prevedene su na više stranih jezika: ruski, engleski, nemački, češki,rumunski, korejski Živković je danas najprevođeniji srpski pisac. Izdavačko preduzeće Laguna iz Beograda izdalo je celokupna dela Zorana Živkovića.

Neka od njegovih dela su : Četvrti krug, Time-gifts, Pisac, Knjiga, Impossible Encounters, Sedam dodira muzike, Biblioteka, Steps Through the Mist, Skrivena kamera, Compartments

Predavanje će se održati 6. decembra u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda sa početkom u 18h.
Ulaz je slobodan , svi su dobrodošli !!!

Studentska organizacija „Negujmo kulturu“
Studentska organizacija „Negujmo kulturu“
Osnovana 29. februara 2016. godine. Ima za cilj promovisanje i očuvanje kulturnih vrednosti, podsticanje kritičkog razmišljanja o agensima koji utiču na razvoj društva, a koji danas sve više uzimaju maha usled čega pojedinac ostaje usamljen. Upravo je to onaj faktor koji je učinio da se okupe i pokažu da postoje i kulturne vrednosti koje propagiraju ljudi koji čitaju, pišu, sviraju. Svoje ciljeve ostvaruju na nekoliko sektora: Sekcija dramske umetnosti (SDU - Kultura teatar), Sektor za muzičku kulturu i umetnost (SMUK) - uključujući Beogradsko studentsko pevačko društvo i Ansambl narodnih igara, Književni klub i Medijski servis studenata. Imaju podršku „Matice srpske“ , „Srpske akademije nauka i umetnosti“ i brojnih javnih ličnosti iz sveta kulture i umetnosti. Otvoreni su za saradnju sa svim organizacijama i mladim ljudima koji dele njihove vrednosti.