fbpx
spot_img

Princeza Katarina i Lajflajn Kanada pomažu školi u opštini Gnjilane

Beograd, 1. mart 2021. godine – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Lajflajn Kanada donirali su opremu Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ iz Gornjeg Kusca, u opštini Gnjilane na Kosovu i Metohiji.


Odgovarajući na potrebe savremenog školstva, Fondacija Princeze Katarine i Lajflajn Kanada obezbedili su ovoj školi preko potrebnu tehničku opremu, u vrednosti od pola miliona dinara (6.000 kanadskih dolara), zahvaljujući kojoj će i deci i nastavnicima biti olakšan rad. Novi tablet računari, ruteri za internet konekciju i štampači omogućiće učenicima ove škole savremen pristup učenju, a njihovim nastavnicima – moderan način prenošenja znanja.

„Veliko hvala svim divnim ljudima iz Kanade koji su svojom donacijom pomogli ovoj školi na Kosovu i Metohiji i pružili im mogućnost da se obrazuju uz primenu savremene tehnologije. Tehnička opremljenost učenika i nastavnika posebno je važna u ovim trenucima kada se veliki deo nastave održava na daljinu“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina. 

V.d. direktora Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Gornjeg Kusca, gospodin Nenad Vlajković izjavio je: „U ime dece, roditelja i u svoje lično ime zahvaljujem se Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada i Fondaciji Princeze Katarine na ovoj velikodušnoj donaciji. Vašom donacijom omogućili ste da naša deca idu u korak sa savremenim svetom i da ni malo ne zaostaju od svojih vršnjaka iz ostalih krajeva naše otadžbine Srbije. Neizmerno vam hvala što ste pokazali da mislite na naš narod na Kosovu i Metohiji“.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.