fbpx
spot_img

Princeza Katarina uručila novu medicinsku opremu Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije

Beograd, 4. juli 2019 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina zvanično je uručila novu medicinsku opremu Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu. U pitanju je PCR aparat PROFLEX 3×32-WELL PCR SYSTEM sa PROFLEX 96-WELL SAMPLE BLOCK-om koji će se koristiti u procesu genetičkog testiranja nasledne predispozicije za rak dojke i jajnika pacijenata u Srbiji. Vrednost donacije iznosi oko 30.000 dolara.

Ova donacija je omogućena kroz bespovratnu pomoć koju je fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine dobila od Stavros Niarhos fondacije iz Amerike. Prijatelji Njihovih Kraljevskih  Visočanstva, fondacija Stavros S. NIARCHOS pomažu Fondaciji Nj.K.V Princeze Katarine kroz programe bespovratne pomoći zdravstvu u proteklih nekoliko godina. Vrednost svih ovih donacija je više od milion dolara.

„Donacija Institutu za onkologiju i radiologiju za mene ima veliku važnost, jer je ova bolnica  jedno od najvažnijih mesta za dijagnostiku i lečenje u Beogradu i Srbiji. Samo ove nedelje, kroz saradnju sa našim prijateljima iz fondacije Stavros S. Niarhos iz Amerike, pored ove donacije uručili smo i donaciju Kliničkom centru Vojvodina i Kliničkom centru Niš, u ukupnoj vrednosti od 100.000 dolara.”

Dr Ana Krivokuća, šef Centra za genetska istraživanja pri Institutu, kao i celokupno medicinsko osoblje Instituta, zahvalili su Princezi Katarini na njenoj donaciji i pruženoj pomoći.

U pratnji NJ.K.V. Princeze Katarine bila je i Rouz Glamočlija, članica organizacije “Boca nursing services” iz SAD, koja se bavi personalizovanom kućnom negom.

Fondacija Princeze Katarine zajedno sa Lajflajn kancelarijama u Velikoj Britaniji, Čikagu i Njujorku u Sjedinjenim Američkim Državama, Torontu u Kanadi i Atini u Grčkoj, nastavlja da pomaže bolnicama i sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji.

Beograd, 4. juli 2019 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina i dr Bojana Janković Vederli iz Njujorka zvanično su uručila tri infuzione pumpe i jedan hirurški aspirator vrednosti  8.000 dolara Institutu za majku i dete u Beogradu.

Dr Bojana Janković Vederli je sa 13 godina otišla u Kanadu gde je završila svoje medicinsko obrazovanje. Nakon toga se preselila u Sjedinjene Američke Države gde je završila stažiranje i ostvarila uspešnu karijeru. Dr Janković Vederli je član odbora humanitarne organizacije Lajfline Njujork, koja je pod pokroviteljstvom Princeze Katarine i  zajedno sa svojim mužem, gospodinom Majklom Vederlijem, holivudskim glumcem koji se proslavio  ulogama u raznim TV serijama , pomaže Srbiju doniranjem medicinske opreme. Prošle godine dr Janković Vederli je donirala opremu vrednu više od 16.000 evra porodilištu “Narodni front” u Beogradu.

„Zahvaljujem se doktorki Bojani Janković Vederli, koja, iako živi daleko, nikad ne zaboravlja svoju zemlju. Nadam se da će ova oprema unaprediti rad Instituta i poboljšati negu vaših malih pacijenata – istakla je Princeza Katarina.

Doc dr Radoje Simić, direktor Instituta za majku i dete, kao i celokupno medicinsko osoblje Instituta, zahvalili su Princezi Katarini i dr Janković Vederli na donaciji i pruženoj pomoći.

U pratnji NJ.K.V. Princeze Katarine bila je i Rouz Glamočlija, članica organizacije “Boca nursing services” iz SAD, koja se bavi personalizovanom kućnom negom.

Niš, 2. jul 2019 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina svečano je danas isporučila donaciju vrednosti od 57.500 dolara Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš. Fondacija Princeze Katarine ostvarila je ovu važnu donaciju u saradnji sa Stavros Niarhos fondacijom iz Njujorka.

„Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina Kliničkom centru Niš isporučili mobilni mamograf vredan više od pola miliona eura kojim je pregledano više od sto hiljada žena u našoj zemlji, ultrazvučni aparat takođe za Niš, dva ultrazvučna aparata i dva monitora za kolposkopiju za porodilište u Višegradskoj u Beogradu, uređaj za genetsko testiranje karcinoma za Institut za onkologiju i radiologiju iz Beograda.

Za moj humanitarni rad su najvažniji pojedinci i organizacije velikog srca. Ja i moja fondacija ćemo nastaviti naš rad da pomažemo zdravstvo Srbije.”

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš zahvalio se ovom prilikom Nj.K.V. Princezi Katarini na donaciji ovako važnog medicinskog aparata i izrazili želju za nastavkom uspešne i humanitarne saradnje.

Fondacija Princeze Katarine se od samog osnivanja zalaže za prevenciju raka dojke i često donira opremu koja se koristi u dijagnostici i lečenju  ove ozbiljne bolesti. Osim pomoći u nabavci medicinske opreme i materijala, fondacija NJ.K.V. Princeze Katarine organizuje brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji. Poslednji u nizu ovakvih dogadjaja je 10. jubilarni kongres srpske medicinske dijaspore koji je nedavno održan u Beogradu.

Novi Sad, 1. jul 2019 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina svečano je danas isporučila donaciju u vrednosti od 15.000 dolara Institutu za onkologiju Vojvodine. Fondacija Princeze Katarine ostvarila je ovu važnu donaciju u saradnji sa Stavros Niarhos fondacijom iz Njujorka.

Donacija se sastoji od 8 infuzionih pumpi koje se koriste za precizno doziranje lekova i tečnosti kod najteže obolelih pacijenata.

„Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina u nekoliko zdravstvenih centara u Srbiji isporučili medicinsku opremu vrednosti veće od milion dolara. Samo ove nedelje, pored donacije u Novom Sadu isporučićemo pomoć i Kliničkom centru u Nišu i Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, ukupne vrednosti od oko 100,000 dolara.

Za moj humanitarni rad su najvažniji pojedinci i organizacije velikog srca. Ja i moja fondacija ćemo nastaviti naš rad da pomažemo zdravstvo Srbije“ “ – rekla je NJ.K.V. Princeza Katarina.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Instituta zahvalio je Nj.K.V. Princezi Katarini na ovoj donaciji i izrazio je želju za nastavkom uspešne saradnje sa njenom Fondacijom.

Osim pomoći u nabavci medicinske opreme i materijala, fondacija NJ.K.V. Princeze Katarine organizuje brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji. Poslednji u nizu ovakvih dogadjaja je 10. jubilarni kongres srpske medicinske dijaspore koji je nedavno održan u Beogradu. Sledeći Kongres srpske medicinske dijaspore održaće se od 18. do 20. juna 2020. u Beogradu

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.