fbpx

PRIZNANJE ANEJU SAMU na književnem festivalu »S kulturo do prijateljstva«

11015762_988770707824178_2598344594960611236_n

Na mednarodnem književnem festivalu »S kulturo do prijateljstva«, ki je potekal od 1. do 3. maja v Podgorici in na Skadarskem jezeru, je kot največje avtorsko presenečenje – mnenja so uglašena – zaslovel naš avtor Anej Sam.

S knjigami za otroke Nežno srce in pravkar natisnjeno Prav je – ni prav, se je predstavil drugi dan festivala. Čeprav sta knjigi v slovenskem jeziku, so prišli prebrani fragmenti do srca številnih poslušalcev. Razprava je potrdila: če jo je ustvarilo nežno srce in globoka misel, ustvarja knjiga odtis.

Tretji dan festivala pa je v celoti pripadel našemu avtorju. Celovito je bila predstavljena naša knjiga Poklic človek, ki je izšla tudi v srbohrvaščini kot Poziv čovjek. Poslušalci so z odprtimi usti spremljali branje fragmentov vizionarskih misli in – kar se na tovrstnih dogodkih redko dogaja – zahtevali: še – še… Sporočilo razprave: Anej Sam je up – up, da človeštvo še ima nekaj možnosti.

S tem, da se je brez denarja in kakršnekoli državne pozornosti zbralo veliko ustvarjalcev z različnih govornih območij in številnim obiskovalcem zagotovilo močna estetska doživetja ter krepitev etične vitalnosti, je organizator – Udruženje umjetnika Vizija – še enkrat potrdil neko večno resnico: V čistem srcu je moč!

Vmes, pa je opeval veliko srce Slavke Klikovac, črnogorske pesnice, ki je organizirala festival, pa še zmogla toliko časa, da mu razkaže lepote te nenavadne dežele in levje-grličino dušo črnogorske ženske.

11210427_988769241157658_6851590406802007243_n

Izvor: Plamenica – društvo za večne vrednote

Prethodni tekstKORACI – DŽIBRIĆ ADMIR
Sledeći tekstFotografija dana
UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA
UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKAhttp://ubu.mojsajt.rs/
Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.