fbpx
spot_img

Marko Spirić: Pomozimo Nenadu Mitiću

Veća je verovatnoća da se sreća pretvori u tugu, nego kad iz tuge nastane sreća. Svaka noć donosi novi dan, a taj dan ne donosi ništa.

Nenadova priča od kako se rodio nije bila laka. Oca ne pamti, a sa majkom i bakom je živeo do pre nekoliko kada je i bez njih ostao. Iako ga je život namestio da bude tu gde jeste i dalje je ponosan i pun optimizma, ostao je bez obe noge, ali pogledajte njegov osmeh.

Nenad Mitić (35), živi na selu Slavujevac nekoliko kilometara udaljenom od Preševa. Do kuće je teško doći, naročito zimi.

U trošnoj kući, krov koji prokišnjava, sa otvorenim tavanom od drvenih dasaka, dve sobe unutra televizor, krevet, regal i nešto od garderobe koju je dobio.

Kaže ne boji se miševa i ogromnih pacova kao i zmija koji su mu česti posetioci u kući jer je nemoćan da bilo šta uradi.

Nije korisnik socijalne pomoći, ni tuđe nege. Hranu dobija od komsija koji se uglavnom smiluju na njega. Najteže mu pada to što ne može sam ni do poljskog toaleta koji se nalazi iza kuće do same livade jer toaleta u kući nema.

Zdravstveno stanje iz dana u dan mu je gore, srčani je bolesnik pored gangrene koja se stvorila zbog promrzlina pa su zato lekari uradili amputaciju obe noge.

Njegova nada ne prestaje, smeje se i pored svih problema koji su ga snašli,komunikativan i raspoložen za priču, jer kako i sam kaže to mu je pomoglo da se izvuče iz depresije i ne razmišlja o problemu.

Veruje i nada se da postoje dobri i plemeniti ljudi koji će mu pomoći da dobije invalidska kolica sa elektromotorom, da mu se obezbede najosnovniji uslovi za život, a to su hrana, garderoba i siguran krov nad glavom.

Koliko je ovde krov nad glavom nesigurna stvar znaju mestani i predsednik mesne zajednice.

Pomozimo Nenadu da ima krov nad glavom i normalne uslove za život kao i lečenje koje mu je neophodno!

SLIKE GOVORE VIŠE OD REČI

Svako ko želi da pomogne može pozvati na broj

+38162/18-74-200 kontakt osoba: Nenad Mitić

selo Slavujevac mahala Garsko (Preševo) 17523

Mitić Nenad – račun banke – 908 20501 70  Broj računa – 905-9011007137405-91

Svako ko želi da pomogne može pozvati na broj

+38162/18-74-200 kontakt osoba: Nenad Mitić

selo Slavujevac mahala Garsko (Preševo) 17523

Mitić Nenad – račun banke – 908 20501 70  Broj računa – 905-9011007137405-91

 

Novinar Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.