fbpx
spot_img

Proleće je oko mene i u meni

cvet
foto: Marko Marković

Proleće je ušlo na vrata našeg kraja. Udobno se ugostilo, a sada nam daruje poklone.
Sunčevi zraci su sve jači i topliji, a ponekad izgleda kao da posipaju zemlju zlatnicima. Vazduh je pun mirisa i svežine. Stigle su i slatke, crvene jagode.
Park je sve lepši zbog visokog zelenog drveća, zbog srećnog cvrkuta ptica i dečijeg glasa koji se prostire svuda naokolo. Livada izgleda kao šareni mekani tepih koji se preliva u milion boja. Njen miris opija. Svakog je jutra vetrić nežno prelistava kao listove kakve slikovnice. U travi okupanoj rosom proviruje i lekovito bilje nana, kamilica, bokvica….Životinje su takođe dobile poklone, hrane u izobilju, bistre potoke koji nisu zaleđeni kao tokom zime, i  toplo prijatno vreme.
Ptice veselo lete na nebu, a njihov zamah krila izgleda zadivljujuće. Male bubice vredno rade i zahvaljuju se proleću. Pčelice koriste slatki nektar iz cvetova i prave ukusni med. Deca su presrećna jer više nema hladne zime pa mogu da se igraju do mile volje. Jednostavno, svi vole proleće.

Sva srca ispunjena su toplim trenucima i to se vidi na licima ljudi.
Deca, stari, mladi, svi se oni zahvaljuju ovom dragom i šarenom godišnjem dobu ispunjenom zadovoljstvom.

Autor: Anđela Plavšić V3
Nastavnik: Marija Đorđević
OŠ „21.oktobar“
Kragujevac

Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.