fbpx
spot_img

Promocija časopisa Haiku broj 2 i „Stop nasilju nad ženama“

U prelijepom ambijentu Dvorca kralja Nikole u Baru održana je promocija časopisa  za Haiku br. 2 Međunarodnog udruženja  književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Ovo je inače četvrta godina  za redom da povodom Dana opštine Bar promovišu svoje zbornike poezije ili časopise.

U sklopu nedelje međunarodne manifestacije“ Stop nasilju nad ženama“  udruženje „Nekazano“ je po drugi put za redom predstavljalo grad Bar i promovisalo svoj časopis pod sloganom: „mi smo protiv nasilja, mi baštinimo ljubav i lijepu riječ i na taj način pjesmom se pridružujemo akciji“.

Pozdravljajući goste koji su doputovali iz Risna, Beograda, Bijelog Polja i Podgorice predsjednik udruženja „Nekazano“ Labud N. Lončar se zahvalio KC Bar na pomoći pri realizaciji ove večeri. Zahvalio se i sponzorima koji su pomogli štampanje drugog broja Haiku časopisa od kojih izdvaja Turističku Organizaciju Bar, Padrinomont d.o.o, CDM- d.o.o, Knjižare „Miral“ i „Čatobni kutak“, Srpsku narodnu čitaonicu Bar i pojedince kao što su Svetomir Joksimović, Dešić Rusto, Gojko Gogić, Mijodrag Tomić, Milorad Vujošević i Mišo Ružić.

Trivo Zolak, publicista iz bara pročitao je svoju pjesmu posvećenu akciji “Stop nasilju nad ženama“ koju je napisao specijalno za ovu priliku.

Smiljana Vukićević, pisac iz Bara održala je kratak govor osvrćući se na sam pojam nasilja.

 

O samom časopisu govorili su Goran Radičević i Slavka Klikovac. Iznoseći pozitivne strane časopisa i kavlitet, kao i rubrike koje bi se, eventualno, u budućnosti mogle dodati.

 

 

 

 

U nastavku večeri posle konstatacije Lončara da su svi članovi „Nekazano“ protiv bilo kakve vrste nasilja pjesnici  su govorili svoje stihove iz novog broja časopisa a ostali pjesnici koji ne pišu Haiku govorili su svoje pjesme.Slavica Šešum  iz Beograda, Duško Nedović iz Bijelog Polja, Goran Radičević iz Risna, Slavka Klikovac iz Podgorice. Mladen Babiović, Miško Vučinić, Trivo Zolak, Smiljana Vučinić, Srđan Leković, Aleksandar Jovanović i Nataša Lečić.

 

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.