fbpx
spot_img

Kokice u ruke: 10 NOVIH filmova koje morate pogledati ovog avgusta

Ljubitelje filmova očekuje jedan jako zanimljiv avgust u kome prevashodno stiže dokumentarac koji potpisuje talentovana Amanda Lipitz, kao i dugo očekivana komedija Brave New Jersey. Kao uvod u novu bioskopsku sezonu, a za savršen kraj leta očekuju nas brojni filmovi koji će zadovoljiti svačiji ukus.

ELLE je za vas izdvojio 10 najintrigantnijih naslova u kojima ćete uživati tokom toplih letnjih dana.

1. Step

Američki dokumetarni film režirala je Amanda Lipitz, a film je nagrađen U.S. Documentary Special Jury Award for Inspirational Filmmaking  na Sundance festivalu. Istinita priča govori o grupi afričko-američkih devojaka koje se igrom i plesom bore protiv teškog baltimorskog okruženja. Ohrabrene od strane nastavnika, savetnika, trenera i porodica, devojke pokušavaju da ostvare svoj cilj – da osvoje šampionat u stepovanju i da budu prihvaćene na koledžu.

2. Brave New Jersey

Komediju potisuje Jody Lambert, a zvezde filma su Anna Camp, Heather Burns i Sam Jaeger. U malom gradu legendarna radio emisija Orsona Wellsa „War of the Worlds“, navela je milione slušalaca da veruju da su SAD napali Marsovci.

3. Columbus

Jednu zanimljivu priču o ljudskim odnosima u indie duhu režirao je Kogonada, a radnja se „vrti“ oko Koreanca čije je otac u komi. On će sresti mladu devojku koja se našla u Columbus (Indijana) zajedno sa svojom majkom, bivšom zavisnicom. Uloge su poverene  John Cho, Haley Lu Richardson, Parker Posey, Rory Culkin i Michelle Forbes.

4. Detroit

Krimi dramu je režirala Oskarovka Kathryn Bigelow, a film govori o jednom od najtamnijih momenata u istoriji Amerike, koji se desio za vreme građanskih nemira, leta 1967., u Detroitu.

5. The Glass Castle

Zanimljivu dramu odlično su izneli Brie Larson, Woody Harrelson i Naomi Watts. Priča govori o devojci koja je pokušala da se otrgne iz disfunkcionale porodice.

6. The Only Living Boy in NewYork

Film je režirao Marc Webb, a radnja se vrti oko momka koji je tek završio koledž kada počinje da se zanima za očevu ljubavnicu koju igra zavodljiva Kate Beckinsale.

7.  Good Time

… je premijeru imao u Kanu, a ova krimi drama govori o Conniu koji prolazi kroz opasan i očajnički put da izbavi svog brata iz zatvora nakon pljačke koja je krenula pogrešno. Glavne uloge su poverene Jennifer Jason Leigh i Robertu Pattinsonu.

8. Beach Rats

Frankie (Harrison Dickinson) se trudi da pobegne iz svog života u Bruklinu balansirajući između nove devojke, prijatelja i online razgovora sa starijim muškarcima na netu.

9. Tulip Fever

Istorijsku dramu prema delu Deborah Moggach, režirao je Justin Chadwick, a radnja se odvoja u 17. veku u Holandiji. U fokusu je udata plemkinja koja započinje aferu sa mladim slikarom koga je njen muž angažovao da uradi suprugin portret. Uloga mlade Sophie je poverena Aliciji Vikander, miljenici Holivuda u ovom trenutku.

10. The Teacher

Fantastična drama je češko-slovačke produkcija, a brilijantna Zuzana Mauréry je dobila nagradu za najbolju glumicu na Festivalu u Karlovim Varima. Učiteljica Maria Drazdechova 1983. godine dobija mesto u školi u predgrađu Bratislave i koristi svoj položaj i počinje da polako ucenjuje đake i njihove roditelje.

Izvor: elle.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin