fbpx
spot_img

Promocija „Kabanice“ Lidije Ćirić /17. 11. Beograd, 27.11. Beč/

Foto: Stanko Abadžić
Foto: Stanko Abadžić

Zbirka pesama „Kabanica za suze“ Lidije Ćirić za manje od mesec dana ponovo će biti predstavljena čitaocima u Biblioteci Milutin Bojć, Ilije Garašanina 5.

Predstavljanje knjige i razgovor sa autorkom održaće se u u četvrtak 17.11.2016 u 18h.

Karlo Astrahan i ona, JEDAN NA JEDAN, po želji autorke. Lidija Ćirić uzburkala je prošle godine domaću književnu javnost romanom prvencem „Rekvijem za jedan dan“ koji još uvek čitaoci traže i roman ide iz ruke u ruku, što zbog Lidijinog sigurnog stave, što zbog velikih pisaca koji su svojom rečju stali iza njnog dela. Roman je doživeo drugo izdanje, što očekujemo i sa njenom poezjom.

1

“Ne želim više nikakve pompe i spektakle, ovo je intiman čin kada svoju isprekidanu dušu treba da podelite sa nekim, zato nisam odabrala nikoga da govori o mojoj poeziji, sebe ne smatram pesnikom, umetničke duše moraju biti skromne i odabrane. Ne očekujem ni hvalu ni pljuvanje, jer niko sebi ne može dati za pravo da sudi o tome šta valja u mojoj slobodnoj volji. Nema tu razgovora, samo su zagrljaji i pogledi ono što će govoriti o KABANICI ZA SUZE. Da ne zvučim ni patetično, a ni bahato, ali ova zbirka je sama tražila da se rodi, a kada sam se već odlučila da joj se posvetim, biće kako red nalaže, jer ja držim do reda”.

4Radujemo se susretu i razgovoru sa ovom „čudakinjom“, majkom, ženom, dečjim frizerom, kako ju je Vesna Farkaš nazvala, novom Heroinom srpske književnosti.

“Zbog nje pesnici pevaju, slikari slikaju, glumci glume da je učine dragocenijom. Pesničke slike u knjizi „Kabanica za suze“ kreću se svim vrstama ljubavi u slici, ne uvek lepe stvarnosti“.

Zlatomir Jovanović urednik i izdavač

“Ima u tvojim pesmama naturalizma, fatalizma čak i burleske. Ima destrukcije. Slučajnog početka i sudbinski određenog kraja, usuda. Bezuslovne ljubavi i nerazrešivih nesporazuma”

Željka Avrić

Sledeća Lidijina promocija zbirke poezije KABANICA ZA SUZE će se održati u Beču, 27.11.2016. u 16h u prostorijama kompanije ZEPTER, Linke Wienzeile 17o, 1060 WIEN
O zbirci ce govoriti Svetlana Matić, pedagog, profesor maternjeg jezika i organizator promocije.

Vidimo se!

5

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.