fbpx
spot_img

Konkurs za učeničke stipendije i kredite do 30.septembra 2014.god.

Učenici srednjih škola do 30. septembra 2014. godine mogu da se prijave na konkurs Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dodelu učeničkih stipendija i kredita za školsku 2014/2015. godinu .

Pravo na učenički kredit ili stipendiju, u skladu sa zakonom, imaju učenici srednjih škola čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu ponovili nijedan razred i čiji roditelj, odnosno staratelj ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Za učenički kredit ili stipendiju, takođe, mogu konkurisati i učenici iz osetljivih društvenih grupa, kao i učenici od I do III razreda srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Mesečni iznos studentske stipendije ili kredita je 5.400 dinara i isplaćuje se deset meseci.

Učenici u matičnoj školi mogu dobiti konkursne obrazce.

Uslove konkursa, potrebna dokumenta, kriterijumi za utvrđivanje redosleda kandidata kao i detaljne informacije o konkursu za učeničke stipendije i kredite možete pogledati  ovde

KONKURS_STIPENDIJE_2014

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.