fbpx
spot_img

Прослављен 162. рођендан Политехничке школе у Крагујевцу

01

 У понедељак је прослављен  162. рођендан Политехничке школе,  најстарије стручне школе на Балкану. Кнез Александар Карађорђевић основао је 14. марта 1894. године  декретом Занатску школу при Тополивници.politehnicka 1 Прве године уписано је деветнаест дечака, а у златно доба крајем Другог миленијума школа је имала и преко три хиљаде ученика. Данас у две школске зграде, три опремљене радионице, уз модерну фискутурну салу ученицима су на располагању и савремено опремљени кабинети, али и возни парк са седам аутомобила.

 „Налазимо се у делу културно-историјског комплекса у којем су наши корени. Богаство Милошевог венца, обухвата најлепше и најзачајније објекте  нашег града. У свом језгру комплекс чува и музеј Старе ливнице,
KOJICV са којег смо сви потекли.  Ове године потрудићемо се да школа постане још модернији и пријатнији простор“, рекао је на обележавању Дана школе директор Којић Синиша.

 Дан школе професори и ђаци обележили су: изложбом „Академија спорта и културе“, спортском манифестацијом „Лига наставника средњих школа Крагујевца“, ученичком преставом „Љубав и остала менажерија”, хуманитарном акцијом и књижевним вечем.

 Интреактивну позоришну преставу ђаци су одиграли у згради Старе скупштине. Преставу су припремиле Којић Катарина и Тодоровић Маја професорке српског језика са Драмском секцијом Политехничке школе.

02

03

05

06

07

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.