fbpx
spot_img

Rade Đergović humoreska

MOTKA

Ovih dana, stidljivo se šuška kako bi mogao biti donet zakon o penzionisanju naših dragih, vrlih i ostalih narodnih poslanika. Šapuće se kako bi, dragi nam poslanici mogli u penziju sa tri odrađena mandata u skupštini, ili sa 55 godina životnog doba. Slušam to i gledam, pa ne mogu da verujem ni ušima ni očima. Zar ti mangupi koji sede u toplim prostorijama, koji krkaju najbolju klopu za neku siću, ti koji na radnom mestu čačkaju nos, zevaju, obavljaju telefonske razgovore i igraju igrice na lap-topu, dok ih narod gleda hoće još jednu privilegiju. E, vala, ako je i od narodnih poslanika, dosta je!
Zato predlažem onima koje smo birali da zastupaju interese naroda, a ne svoje, da se uzmu pamet, jer teško njima, ako narod uzme motke u ruke!

Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.