fbpx
spot_img

Rade Đergović humoreska

ZAKON

Nedavno je počeo da se primenjuje novi Zakon o saobraćaju u našoj zemlji. Čini se da nijedan prethodni zakon nije podigao toliku prašinu (i to usred zime kad mu vreme nije) kao ovaj. Digao se narod, kao u vreme bune protiv dahija. Doduše, mnoge odredbe zakona o saobraćaju i liče kao da su ih dahije pravile. Nije sporno da radi sigurnosti svakog vozača, bicikliste ili pešaka mora da se poštuju pravila propisana u saobraćaju, ali, ta pravila bi morala da važe za sve kategorije učesnika u njemu. Što bi se reklo i za policiju i za političare i za siledžije koje nas pretiču gde stignu, koji parkiraju svoje džipove gde im se prohte, a niko ne sme da im priđe.

U svemu tome običan svet vidi nepravdu povodom primene novog zakona o saobraćaju. Naravno, niko ne sumnja u to da ce od novih propisa najviše profitirati saobraćajni policajci kojima opet skače cena. Do nekog novog, pravednijeg zakona o saobraćaju, neka vam je Bog u ministarstvu unutrašnjih poslova. •

Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.