fbpx
spot_img

Radovi na adaptaciji Školice života u selu Oblačina

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Fondacija Novak Đoković i Opština Merošina uložili su dva miliona dinara i započeli radove na adaptaciji i opremanju Školice života u okviru Osnovne škole „Jastrebački partizani“, u selu Oblačina, koju pohađa 60 mališana.

 

Zahvaljujući saradnji Fondacije “Novak Đoković” i Opštine Merošina započeti su radovi na adaptaciji i opremanju Školice života u okviru Osnovne škole „Jastrebački partizani“, u selu Oblačina. Radovi će trajati naredne tri nedelje, i ukoliko sve bude završeno u planiranom roku, od druge polovine septembra predškolci i njihovi mlađi drugari družiće se u novom prostoru.

Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer Fondacije, istakla je ovim povodom da u okviru projekta „Školice života – zajedno za detinjstvo”, Fondacija i opština Merošina ulažu dva miliona dinara u stvaranje boljih uslova za 60 mališana.

Drago nam je da će uskoro deca iz Oblačine i okolnih naselja u Merošini imati priliku da se uključe u vaspitnoobrazovni program i uživaju sa svojim vršnjacima u adaptiranom prostoru škole. Adaptacija i opremanje prostora biće pomognuta i sredstvima prikupljenim na Uskršnjoj aukciji umetničkih, čokoladnih jaja, održanoj u aprilu ove godine

rekla je Džudža Jakovljević

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

U okviru prostora škole „Jastrebački partizani“ započeto je rušenje i demontaža postojećih zidova, a potom sledi postavljanje podova, obrada zidova, plafona i stolarije. Kako bi se ispunili i svi propisani zahtevi vezani za boravak dece ranog uzrasta, predviđeni su i obavezni elektro radovi, radovi na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, kao i ugradnja kotla i postavljanje radijatora.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Obezbeđena su i sredstva za postavljanje sprava u dvorištu škole, poput penjalica, tobogana i ljuljaški.

Fondacija „Novak Đoković” relizuje projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo” u saradnji sa CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner na projektu.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Značajna i obuka nastavnog osoblja

Obukom na seminarima biće obuhvaćeno 28 vaspitača i dva stručna saradnika PU „Poletarac”. Pored već realizovanog seminara „Počni od početka – podrška ranom rastu, razvoju i učenju”, u septembru i oktobru previđene su i obuke „Kоrаk pо kоrаk, kvаlitеtnоm оbrаzоvnоm prаksоm kа društvu znаnjа”, kao i „Ni crnо ni bеlо – prоgrаm zа rаd sа dеcоm/mlаdimа, prоtiv prеdrаsudа, zа tоlеrаnciјu i intеrkulturаlnоst“. Učesnici će tokom tri dana za svaku obuku dobiti po 24 sata stručnog usavršavanja. Sve je odobreno od strane Zavoda za obrazovanje i vaspitanje.

Pored profesionalnog razvoja vaspitača, obezbeđena je kontinuirana mentorska podrška u procesu razvijanja programa, takođe u organizaciji CIP – Centra za interaktivnu pedagogiju.

 

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin