fbpx
spot_img

РЕНОВИРАНА И ОСВЕШТАНА КУХИЊА КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА КРАГУЈЕВАЦ

03

 Јуче је свечано отворена и освештана реновирана кухиња у Клиничком  центру Крагујевац. Прво реновирање објекта после  изградње трајало је два месеца уз имплементирање Хасап стандарда. После Центра за трансфузију, Хоспиталног дела Ургентног центра, Породилишта, Операционаг дела, Интезивное неге, једног дела Инфективне клинике, кухиња је добила ново лице, објекат и опрема усклађене са Еврпским прописима. 

foto milos ignjatovic
foto milos ignjatovic

 „Радио сам оно што се може, кухиња је пројектована за 400 лежајева, а садашње потребе Клиничког центра Крагујевац су 1200 лежајева. У кухињу није дуго улагано, јер не би било безбедно за производњу хране. Сами смо урадили реновирање без помоћи институција са стране. Репарили смо опрему која се користи, изградили смо спољну платформу за транспорт намерница да би објекат био у складу са захтевима Хасап стандарда. Намирнице из централног магацина не пролазе кроз просторије за припрему хране. Ураћена је гасификација, не користимо више преносне боце, реконструисали струјну, водоводну мрежу и одвојили кабине за пресвлачење. Кухињу смо урадили од плочица до фасаде“, рекао нам је Небојша Арсенијевић, директор Клиничког центра Крагујевац.

 02Данас се у кухињи здравственог центра припрема преко хиљаду оброка за хоспитализоване пацијенте. Храна се припрема по 10 различитих типова терапијских дијета, зависно од врсте обољења и других поремећаја здравственог стања болесника. Применом  Хасап стандрда обезбеђује се безбедност хране у производњи, преради и промету. Обавезан је у Европској Унији.  За седам дана инфраструктура Килиничког центра биће обновљена за реконструисани Центар за трансфузију.

0104050706

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.