fbpx
spot_img

Rukomet: Svetsko prvenstvo

Poznati su svi učesnici polufinala prvenstva sveta, koje se održava u Danskoj. Najveće iznenađenje u četvrtfinalnim mečevima, napravila je Rumunija koja je nakon izbacivanja prvaka sveta Brazila, izbacila i domaćina Dansku posle velike borbe. Meč je praktično odlučen u poslednjih pet sekundi drugog produžetka,kada je Rumunija dala gol, koji je i odlučio putnika u polufinale. Njihov protivnik će biti, jedan od glavnih favorita za zlato Norveška, koja je u derbiju prvenstva bila uspešnija od Crne Gore 26:25. Još jedan odličan meč su odigrale Holanđanke, koje su slavile protiv blagog favorita, Francuske sa 28:25. Zanimljiv meč su odigrale i rukometašice Poljske i Rusije. Tokom većeg dela meča vođena je izjednačena borba. U 52. minutu, Rusija je vodila sa 20:19, ali je Monika Koblinska sa dva efektna gola trasirala put Poljske u polufinale i postavila konačan rezultat 21:20.
Nakon velike seče favorita na Svetskom prvenstvu, pred polufinalne duele može se reći da je glavni favorit za osvajanje sada Norveška, mada među ekipe koje se mogu nadati tituli spada i Rumunija, posle odličnih igara protiv Brazila i Danske.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...