fbpx
spot_img

Savet: Zablistajte u proleće

 Preduzmite neophodne korake da promenite način svakodnevne nege.
Proleće, toplije temperature i promena sezone utiču i na vaš ten. Više vlage u vazduhu i sunčevih zraka mogu uzrokovati pojačano zamašćivanje i prljanje kože lica i vrata. 

ZAŠTITNI FAKTOR

Više sunčanih dana i svetlosti podrazumevaju da morate da budete pažljiviji i oprezniji prema koži lica, vrata i dekoltea.

Prekontrolišite svoju podlogu i puder, da li sadrže zaštitni faktor. Obavezno dopunite neseser proizvodima koji štite od sunčevih UV zraka.

Lice
foto: kurir-info.rs

HIDRATACIJA

Održavajte vlažnost kože. Stavljajte hidratantnu kremu posle čišćenja da bi bila glatka i mladolika.pijte dosta tečnosti, naročito vode. Kupite i noćnu kremu sa povišenim procentom vlažnosti.

MINERALI

Koristite šminku bogatu mineralima. Težak tečni puder ostavite u rafu za zimu, koristite tonizirajuću kremu i laganije podloge. zbog prirodne svetlosti lakše će se uočiti razlika na licu i vratu, pa zato prednost dajte, na primer, puderu u kamenu.

ČIŠĆENJE

Za izgled bez mana dubinski čistite pore lica najmanje jednom nedeljno. Ako se pojačano znojite u proleće preduzmte dodatne korake da očistite pore od masnoće i prljavštine. Isprobajte neke maske za čišćenje. Najbolji izbor su biljne.

PROMENE

Sve pola iskorišćene proizvod ebacite. Proverite datum važenja maskare, pudera, kreme. Obnovite mejk ap set nežnim nijansama senki i glatkim sjajem za usta.

 

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".