fbpx
spot_img

Samsung će u iPhone uložiti 21 milijardu dolara

Ko se tuče taj se voli. Baš tako funkcionišu Samsung i Apple. Dok na tržištu smartfona biju najžešće bitke u pozadini sarađuju i Samsung je oduvek bio jedan od najvažnijih Apple snabdevača što se tiče čipova, memorije, ekrana i drugih komponenti. Ta saradnja će se nastaviti i dalje i mada Samsung više ne izrađuje Ax čipove za iPhone i iPad, Samsung će biti glavni snabdevač Apple kompanije za nove OLED ekrane, koji će biti ključan adut novog iPhone slavljeničkog modela.

Apple, mora da se šališ?!

Prema procurelim detaljima, koje su objavili mnogi pouzdani svetski IT mediji, Samsung bi trebalo da do kraja 2018. godine isporuči 180 MILIONA OLED EKRANA kompaniji Apple. To je vanserijski posao, za koji će Samsung morati da uloži vanserijski novac. Tačnije, 21 milijardu dolara, za dve fabrike koje će proizvodite toliko OLED ekrana.

Prvi put snimljen iPhone 8 (VIDEO)

Prema tim izvorima ekspresna izrada fabrika dovešće do toga da Samsung bude u mogućnosti da isprati zahteve ne samo Apple kompanije, nego će mu ostati još dodatnih 270.000 OLED ekrana za ostale klijente širom sveta. Takođe, izveštaj koji je procureo navodi da će ove fabrike biti spremne da samo delimično preuzmu posao na sebe u početku, dok će Samsung-ovi kapaciteti biti uposleni maksimalno do 2019. kada će nove dve fabrike biti u punom ciklusu proizvodnje.

Neverovatno, zar ne?!

Izvor: mondo.rs

Prethodni tekstVic dana: Petak
Sledeći tekstDnevna doza aforizma
Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.