fbpx
spot_img

Savet: Kralj voća čuva zdravlje

foto: mercucita.com
foto: mercucita.com

Svaki zalogaj sočnog i mirisnog „mesa“ manga doneće odbrambenim snagama tela neophodno gorivo za borbu za očuvanje zdravlja, navode nutricionisti. Kralj voća čuva imunitet, vid, srce. Rezultati istraživanja pokazuju i da su antioksidantne supstance iz manga odlični saveznici u prevenciji raka.

Stručnjaci za ishranu među prvim činjenicama o ovom ukusnom voću navode da samo jedna šolja kockica manga sadrži oko 75 odsto dnevnih potreba čoveka za Ce vitaminom.

U samo 103 kalorije u istoj količini srećni i zadovoljni uživalac pronaći će četvrtinu količine vitamina A koja mu je potrebna tokom dana i time štititi svoj vid, naglašavaju nutricionisti.

Na spisku korisnih materija su i vitamini Be grupe, bakar, kalijum, magnezijum, a u nekoliko zalogaja sočnog žutonarandžastog „mesa“ nalazi se dosta vlakana.

Takav sastav mango čini odličnim čovekovim saveznikom u prevenciji raka, kardiovaskularnih problema, ali i u borbi za očuvanje jakog imunog sistema.

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".
WordPress PopUp Plugin