fbpx
spot_img

Šesto svetsko prvenstvo u Fudokan karateu

04.- 06. decembra 2015. godine Beograd je bio domaćin Šestog svetskog prvenstva u Fudokan karateu pod pokroviteljstvom ujedinjene svetske karate organizacije UWKF (United World Karate Federation). Hala sportova primila je, u tri dana, oko 1600 takmičara svih uzrasta iz 60 zemalja sveta koji su se nadmetali u različitim karate stilovima. Ovo je prvi put da se na svetskom nivou organizuje prvenastvo koje okuplja različite stilove ove drevne veštine.

Kragujevački predstavnik „Tigar“ imao je petoro takmičara: Andrijana Marković, Danijel Nedeljković, Aleksandar Petuhov, Miodrag Rajković i Lazar Mihajlović. Andrijana Marković i Danijel Nedeljković osvojili su 4. mesto u tehnici i time opravdali očekivanja.

Izvor: Andrijana Marković

Andrijana Marković je učenica šestog razreda OŠ „Živadinka Divac“. Pre karatea bavila se folklorom sa koga pamti novonastala drugarstva i putovanja. U slobodno vreme čita knjige, šeta sa drugarima, a voli i da odgleda koncerte starije sestre. Sa lakoćom je uskladila školske i sportske obaveze pa uspesi ne izostaju.

Za portal „Pokazivač“ Andrijana Marković je pričala o svojim utiscima sa takmičenja ali i o daljim planovima.

Jako sam zadovoljna postignutim rezultatom čime sam opravdala dosadašnji trud i naporno treniranje. Trudiću se da na sledećem svetskom ili evropskom prvenstvu ostvarim još bolji plasman i donesem medalju. U nastavku takmičarske sezone očekuju me evropsko prvenstvo u Poljskoj, kvalifikacije i prvenstvo Srbije kao i niz drugih takmičenja u okviru Fudokana.

Koja bi bila tvoja poruka čitaocima portala „Pokazivač“?

-S pravom mogu reći svojim vršnjacima ali i ostalim Vašim čitaocima da ukoliko nešto iskreno vole, žele i veruju, a uz to imaju i maksimalnu podršku svoje porodice, ne bi trebalo da postoji prepreka u ostvarenju tog sna.

 

 

 

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Sabina Dumpor
Sabina Dumpor
Rođena sam u Mostaru, 27.10.1990 godine. Aktivno se bavim slikanjem nekoliko godina, sudjelujem na likovnim kolonijama i izložbama. Bavim se likovnim oblikovanjem knjiga i glumom. Vodim stranicu Sabina Dumpor Art.