fbpx
spot_img

Snežni samit stripadžija Srbije

  
Narodna biblioteka Vuk Karadžić biće petu godinu zaredom domaćin autorima, izdavačima, kolekcionarima i ljubiteljima devete umetnosti. Manifestacija „Snežni samit stripadžija Srbije“ koju od 2012. godine organizuje Svet stripa je zamišljena i održava se kao prolog Međunarodnoj strip konferenciji „Kragujevac, godine devete“ (International comic conference KragujevacComicCon 2019).
             Posetioci manifestacije moći će da se upoznaju sa najaktuelnijim stripovskim izdanjima. Na izložbeno-prodajnoj berzi stripa biće dostupni Asteriks, Modesti Blejz, Nadzirači, Pesma zaborava, Korto Malteze, Karavađo, Skalpirani, El Topovi sinovi, Dilan Dog, Zagor i, naravno, neizbežni Alan Ford.
           Škola devete umetnosti Svet stripa je prošle nedelje otvorila petu sezonu rada i na „Snežnom samitu stripadžija Srbije“ biće dodeljene diplome polaznicima za 2018. godinu.
            Uz objavu konkursa za strip KRAGUJEVAČKI POBEDNIK na samitu će biti reči i o predstojećem KragujevacComicConu. Posetioci će saznati ko su planirani gosti i kakav program mogu da očekuju, a konkurs ove godine ima najviše kategorija. Pored tradicionalnog konkursa za strip tu su i konkursi za najbolje ilustracije Betmena, Alana Forda, Asteriksa i Dikana u čast njohovih ovogodišnjih jubileja.
            Program počinje u petak 22. marta u 18. časova, ulaz je slobodan, a izdanja Sveta stripa časopis Kiša i knjiga Ispovest crne kutije će se prodavati po promotivnim cenama od 400 dinara.
Svet stripa
Svet stripahttp://www.svetstripa.org.rs/
Ostvarivanje zajedničkih ciljeva u oblasti vizuelnih umetnosti, kroz komunikaciju, razmenu ideja, obrazovanje, izdavaštvo, afirmaciju i promociju stripa uopšte – grupi poštovalaca urbane kulture deluje kao dobra osnova za saradnju tako da maja 2010. godine započinju prve aktivnosti koje su za rezultat imale osnivanje Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa. Danas je Svet stripa organizator Međunarodne strip konferencije "#KragujevacComicCon", izdavač časopisa "Kiša", osnivač Škole stripa i ilustracije, а raspisuje i konkurs za kratki strip "KRAGUJEVAČKI POBEDNIK".