fbpx
spot_img

SOLO PUTOVANJE: 10 najboljih gradova za singl putnike

Kategorija putnika koji putuju sami je sve brojnija, a upravo zbog njih sačinjena je lista od deset najatraktivnijih turističkih destinacija.

foto: printscreen/instagram
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Bez obzira da li ste introvert ili ekstrovert, samostalno putovanje nosi mnoge prednosti. Pre svega, možete sami isplanirati svoj raspored jer ne zavisite od drugih ljudi. Solo putnici skloniji su upoznavanju novih osoba i generalno se osećaju samopouzdanije tokom novih pustolovina.

Putovanja solo putnika u porastu su, a online platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb napravila je popis 10 najposećenijih gradova u 2017. godini.

Na prvom mestu liste našao se Kankun u Meksiku sa zabeleženih 170 posto porasta u bukiranju solo putovanja u 2017. godini. Ne samo da ima predivne plaže i more, već turiste privlače i bogata ponuda hrane, suvenira kao i podvodna umetnička galerija Museo Subacuatico de Arte.

Izvanredna kuhinja i sveže namirnice jedan su od razloga i za popularizaciju Ho Ši Mina među solo putnicima, koji se našao na drugom mestu liste, dok je na trećem mestu zaseo nemački Keln koji se ponosi zapanjujućom arhitekturom.

U 10 najboljih gradova za solo putnike zabilježena su još dva meksička grada: Playa del Carmen i Ciudad de México, a na listi su se našli i Johanesburg, Sao Paulo, Ouklend i Šarlot. Južnokorejski grad Busan nalazi se na začelju liste.

Top 10 najboljih gradova za solo putnike prema mišljenju Airbnb-a:

1. Kankun, Meksiko

2. Ho Ši Min, Vijetnam

3. Keln, Njemačka

4. Playa del Carmen, Meksiko

5. Johanesburg, Južnoafrička Republika

6. Sao Paulo, Brazil

7. Ouklend, Novi Zeland

8. Sijudad de Meksiko, Meksiko

9. Šarlot, SAD

10. Busan, Južna Koreja

Izvor: punkufer.hr

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.